Sport
27.03.2022. 14:16
Beta

Streljaštvo

Naše devojke osvojile zlato na Evropskom prvenstvu!

STRELJASTVO: ZORANA ARUNOVIC OSVOJILA SREBRO NA EP
Izvor: Beta / STRELJACKI SAVEZ SRBIJE

Ženska streljačka reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju pištoljem na Evropskom prvenstvu u norveškom Hamaru.

Srpski tim nastupio je u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić, a u finalu je pobedio Italiju sa 17:9. To je peto odličje za Srbiju u Hamaru.

Tokom celih kvalifikacija Srbija je bila pri vrhu. U prvoj fazi zauzela je drugo mesto, na istoj poziciji završila je i drugi deo kvalifikacija i plasirala se u meč za zlato sa Italijom.

Srpski tim poveo je u finalu sa 8:2, Italijanke su uspele da smanje zaostatak na dva poena (6:8, 7:9, 9:11), ali je Srbija posle toga u tri uzastopne serije bila uspešnija i pobedila sa 17:9.

STRELJASTVO: ZORANA ARUNOVIC OSVOJILA SREBRO NA EP
Izvor: Beta / STRELJACKI SAVEZ SRBIJE

"Uspevale smo da kontrolišemo meč. Mladi i perspektivni italijanski tim je dokazao kvalitet, jer uspeo je se vrati posle našeg dobrog početka i smanji zaostatak. Ali dale smo sve od sebe da ih zaustavimo i nismo im dozvolile da izjednače. Kada je o mom učinku reč, tri medalje u tri discipline su sjajna stvar. Kada moram da izdvojim jedno od ta tri odličja, možda bi to ipak bilo srebro, jer duel za zlato sa Olenom Kostevič je bio velika borba u kojoj su nijanse odlučivale", navela je Arunović.

Muški tim pištoljem Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov zauzeo je šestu poziciju u drugoj fazi kvalifikacija i nije prošao do duela za medalje.

U ekipnom takmičenju muškaraca puškom Srbija u sastavu Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić je zauzela sedmo mesto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Takmičenja u streljaštvu imaju nova pravila
meta, streljaštvo

ISSF

03.12.2021. 21:05

Takmičenja u streljaštvu imaju nova pravila

Svetska streljačka federacija (ISSF) usvojila je nova pravila takmičenja za sve olimpijske discipline. Pravila će biti na snazi od 1. januara 2022. godine.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve