Sport
23.11.2019. 20:18
R. E. / Index. hr

NASTAVLJA SE SUKOB: Predsednik Napolija zamrznuo plate "pobunjenicima"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nema ratu u Napoliju koji otvoreno vode predsednik kluba Aurelio De Laurentis i deo igrača, označeni kao pobunjenici. Italijanski velikan je tek sedmi ove sezone u Serie A, ne zna za pobedu u pet poslednjih utakmica, a nakon remija kod kuće protiv Salzburga (1:1) u Ligi šampiona De Laurentis je zatražio sedmodnevni karantin za ekipu.

Međutim, igrači su to odbili i otišli kućama, a onda je proključalo pod Vezuvom i sukob traje već 20 dana. Kao pobunjenici su označeni Kulibali, Lorenzo Insigne, Mertens, Kaljehon i Alan. Prema pisanju italijanskih medija Alan se umalo na sastanku potukao s Edoardom De Laurentisom, sinom vlasnika kluba koji već duže vreme javno proziva igrače za nezalaganje, a oni ga smatraju jednim od ključnih ljudi koji je okrenuo i navijače protiv njih, piše Index. hr.

Ipak, novi potez vlasnika i kontroverznog filmskog producenta šokirao je sve. De Laurentis je iz svog doma u Los Anđelesu zamrznuo plate igračima za oktobar. Želi oduzeti 25 posto od plate "pobunjenicima", a onda ih i prodati u januaru. S druge strane, igrači spremaju tužbe protiv kluba i tvrde da oni i njihove porodice nisu sigurne u Napulju, gde je napad na fudbalere i njihove supruge gotovo svakodnevica, baš kao i neopisivi uticaj mafije. Da stvar po njih bude još lošija, klub im je zabranio javne istupe, pa se njihova službena verzija i dalje ne može čuti u javnosti.

Povezane vesti - PREŽIVLJAVANJE VS BOGAĆENJE: Kako su evropski klubovi zarađivali na Partizanovoj deci

U cijeloj ludnici nije isključen ni scenario prodaje kluba, a navodno katarska kraljevska porodica razmišlja kupiti Napoli za 900 miliona evra.

De Laurentis je preuzeo Napoli dok je klub bio u nižim ligama, a onda ga vratio u Serie A, gde je četiri sezone završavao drugi iza Juventusa, a najbliži Skudetu bio je u sezoni 2017./2018. kada je ostao četiri boda iza Stare dame.

Godine neuspješnih pokušaja da se osvoji titula italijanskog prvaka i koketiranje igrača s drugim klubovima postali su preveliki teret za Napoli, nakon čega su obe strane izgubile ravnotežu. Kulibali je najvredniji eksponat kluba, koji za njega traži 100 miliona evra. Mertens i Kaljehon imaju pozive iz Kine, a Belgijca želi i Inter. Insinije  je već nekoliko puta bio na pragu odlaska, iako je Napolitanac, dok je za Alana intereseovanje pokazao PSG, a Brazilac je procijenjen na 50-60 miliona evra.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

I slavni trener Karlo Anćeloti je pred odlaskom. Spominje se povratak u njegov Milan, a kao njegov mogući naslednik u januaru druga Milanova legenda Đenaro Gatuso.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve