Sport
28.10.2019. 13:39
Tanjug

NAVIJA I ZA HAJDUK I DINAMO?! Kitarović: Rijeka je bila rezervni klub Zvezde i Partizana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je fudbalski klub Rijeka, tokom 80-ih godina, bio rezervni klub Crvene zvezde i Partizana.

Ona je, posle premijere filma "Ivanova igra" u kome je tema život i karijera legendarnog fudbalera Hajduka i reprezentivca Jugoslavije Ivana Gudelja, dotakla tema o fudbalu.

"Kao Riječanka odlazila sam na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal za nas koji smo voleli Hrvatsku je bio puno više od sporta. Značio je narodno zajedništvo, povezivao je sve od juga do severa", rekla je Grabar Kitarović, a prenosi Indeks.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Ona je istakla da je podjednako navijala za dva najveća hrvatska kluba, Hajduk iz Splita i zagrebački Dinamo.

"Volela bih kad bi zajedništvo juga i severa ponovno proradilo", navela je.

Izjava da je Rijeka "rezervni klub" Zvezdi i Partizanu naišla je na oštru reakciju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

"Nakon što je iz "Gvozdene zavese" sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, Kolinda je izvređala Rijeku kao rezervni srpski klub. Gde je kraj?", napisao je Obersnel na svom Tviter profilu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve