Sport
05.12.2022. 11:36
R. E. / Novosti

Treće poluvreme

Okršaj srpskih navijača i policije u Austriji

1
Izvor: Shutterstock

Srpski navijači izazvali su incident u Austriji na rukometnoj utakmici Evropskog kupa između domaćeg kluba UHK Kremsa i Vojvodine.

Zbog sukoba srpskih navijača i policije utakmica je bila i prekinuta, a jedan deo dvorane morao je da bude ispražnjen. 

Navijači, obučeni u crno, započeli su incident pljuvanjem dvojice austrijskih igrača, koji su stajali blizu aut-linije, a situacija je eskalirala kada su krenuli da  bacuju predmete na domaće navijače, prenele su "Novosti", pozivajući se na austrijske medije.

Policija je sprečila sukob dva navijačka tabora, a kada su postavili kordon, huligani su navukli kapuljače i šalove na glave i počeli da napadaju čuvare reda.

Harald Merkl, koji je postavljen za brigu o gostujućim navijačima, prilikom pokušaja da smiri situaciju zadobio je više udaraca, preneo je dnevnik "NOeN".

Najgore je prošao funkcioner domaćina Tomas Majer, koji je od primljenih udaraca zadobio posekotinu i masnicu na oku.

Nakon prekida igrači Vojvodine pokušali da smire svoje navijače, koji su uz policijski kordon napustili dvoranu. Posle utakmice policija je, uz veliki broj svojih pripadnika, kao i specijalnih jedinica, uspela da drži pod kontrolom huligane u centru grada.

Klub iz Kremsa je najavio da će Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) predati detaljan izveštaj o incidentima, i najavljuju da će dobro razmisliti da li će uopšte otputovati u Novi Sad na revanš, koji je zakazan za subotu.

"Ako Srbi ne budu predali jasan bezbednosni koncept za tu utakmicu, nećemo putovati. Ne želim da ugrozim svoje igrače i trenere", poručio je predsednik UHK Krems Aleksander Hofman.

Utakmica je završena nakon incidenata i prekida pobedom Vojvodine rezultatom 29:27.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haos i prekid derbija, pa pobeda Zvezde
1

ABA liga

28.11.2022. 23:06

Haos i prekid derbija, pa pobeda Zvezde

Večiti košarkaški derbi, između Crvene zvezde i Partizana, odigran u okviru osmog kola ABA lige, obeležile su ružne scene.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve