Sport
02.06.2023. 12:57
Beta

Dokle?!

Navijači Rome maltretirali sudiju na aerodromu

aerodrom
Izvor: Shutterstock

Grupa navijača fudbalskog kluba Roma maltretirala je sudiju Entonija Tejlora i njegovu porodicu na aerodromu u Budimpešti, nakon što je njihova ekipa izgubila od Sevlje u finalu Lige Evropa, utakmici koju je on sudio.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju kako obezbeđenje na aerodromu izvodi sudiju i njegovu porodicu iz kafea na bezbedno mesto, nakon što su ga navijači Rome proganjali nezadovoljni suđenjem. Takođe se vidi kako su stolica i flaša bačeni u pravcu Tejlora.

Roma je u sredu uveče u Budimpešti posle izvođenja jedanaesteraca izgubila od Sevilje u finalu Lige Evropa.

U saopštenju aerodroma u Budimpešti navodi se da je pokrenut krivični postupak protiv muškarca koji je optužen za izazivanje nereda.

"Navijači Rome prepoznali su sudiju u delu aerodroma gde se prodaje hrana, gde je čekao svoj avion. Zahvaljujući bliskoj saradnji zaposlenih na aerodromu i policije i brojnijem prisustvu policije tokom perioda odlazaka navijača, nadležni su odmah intervenisali, sudija je ispraćen i bezbedno se ukrcao na avion uz pratnju policije", piše u saopštenju, preneo je "Skaj".

Dodaje se da je to bio izolovani incident i da nije bilo drugih problema na aerodromu u Budimpešti.

"Naš aerodrom i policija žele jasno da stave do znanja da imamo nultu toleranciju za bilo koju vrstu nasilja prema putnicima i zaposlenima", navodi se.

Udruženje profesionalnih britanskih sudija upoznato je sa incidentom na aerodromu.

"Zgroženi smo neopravdanim i gnusim zlostavljanjem Entonija i njegove porodice, kada je pokušavao da se vrati kući sa suđenja finala Lige Evropa. Nastavićemo da pružamo podršku Entoniju i njegovoj porodici", navodi se u saopštenju.

Posle utakmice trener Žoze Morinjo je na konferenciji za novinare oštro kritikovao Tejlora, koga je zatim sačekao na parkingu stadiona i vređao ga.

Tokom utakmice Morinjo je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, a Tejlor je u više navrata opominjao ekipe i igrače na rezervnim klupama, pošto četvrti sudija Majkl Oliver nije uspevao da održi kontrolu.

Tejlor je pokazao 13 žutih kartona igračima, što je najviše u jednoj utakmici u Ligi Evropa. Od toga sedam su dobili igrači Rome, što je rekord finala.

On je tokom dva poluvremena nadoknadio više od 25 minuta, zbog odugovlačenja i povreda igrača.

Evropska fudbalska unija (Uefa) čeka izveštaje delegata i sudija utakmice pre nego što odluči da li će pokrenuti postupak protiv Morinja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve