Sport
23.06.2023. 10:13
Beta / R. E.

NBA draft

Vembanjama kao prvi pik u Spursima, igrača Partizana izabrao Vašington

1
Izvor: Beta / AP / John Minchillo

Košarkaški klub San Antonio izabrao je francuskog igrača Viktora Vembanjamu za prvog pika na draftu NBA lige u Bruklinu.

To je prema prognozama bio očekivan izbor.

Vembanjama je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropolitan, odakle odlazi u NBA ligu.

Ovaj 19-godišnji igrač, visok je 2,26 metara, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je beležio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade po utakmici.

Drugog pika na draftu izabrali su Šarlot Hornetsi, koji su se odlučili za člana univerziteta Alabama Brendona Milera, dok je treći izbor na draftu bio Skot Henderson, kojeg je uzeo košarkaški klub Portland.

Na četvrtoj i petoj poziciji našli su se braća blizanci, Amen i Usar Tompson. Amena su izabrali Hjuston Roketsi, dok će njegov brat igrati u Detroitu.

Od srpskih igrača na draftu je učestvovao Tristan Vukčević. Košarkaš Partizana, koji je samo nekoliko sati pre drafta osvojio titulu ABA lige, kao 42. pika u drugoj rundi izabrali su Vašington Vizardsi.

On će tako dobiti priliku da uveća koloniju srpskih igrača u NBA ligi, samo još uvek nije poznato da li će se to desiti već u predstojećoj sezoni, ili kasnije.

Pre Vukčevića na draftu od evropskih igrača izabrani su samo Vembanjama kao prvi pik, i Bilal Kulibali kojeg je sa sedme pozicije "pokupila" Indijana.

Odmah posle Vukčevića nalaze se dva Francuza Rajan Rupret i Sidi Sisoko, Belgijanac Tumani Kamara je kao 52. pik završio u Finiksu, a kao sedmi Evropljanin na ovom draftu je izabran Tarik Biberović iz Bosne i Hercegovine, kojeg je kao 56. pika izabrala Minesota.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vreme je za NBA: Vasa Micić otputovao u Ameriku
1

Važni razgovori

19.06.2023. 21:25

Vreme je za NBA: Vasa Micić otputovao u Ameriku

Sjajni srpski plej Vasilije Micić posle osvajanja titule prvaka Turske sa Efesom, otputovao je u SAD.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
19°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve