Sport
06.08.2020. 17:23
Tanjug

NBA ulaže 300 miliona dolara za jačanje crnačke zajednice

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bord vlasnika američke profesionalne košarkaške lige (NBA) najavio je da će u narednih 10 godina, kroz dobrotvornu fondaciju, uložiti 300 miliona dolara kako bi ekonomski osnažili crnačku zajednicu u SAD.

Fondacija NBA, formirana u saradnji sa Nacionalnim udruženjem košarkaša (NBPA), okupiće 30 vlasnika klubova, koji će svake godine uplaćivati 30 miliona dolara za postizanje rasne jednakosti i socijalne pravde.

"Osnivanje ove fondacije je važan korak u stvaranju prilika za crnačke zajednice. Ponosan sam na našu ligu i igrače što su se dugoročno obavezali da se bore za rasnu jednakost i pravdu, i znam da ćemo naći način da promenimo institucije", izjavio je predsednik NBPA Kris Pol.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Fondacija će direktno sarađivati sa svih 30 timova, njihovim povezanim dobrotvornim organizacijama i sa NBPA na podršci nacionalnim organizacijama i njihovim lokalnim filijalama, kao i sa lokalnim organizacijama, kako bi se olakšalo održivo planiranje i stvorile promene na tržištima timova.

Povezane vesti - Obećani rasizam

"Posvećeni smo korišćenju kolektivnih resursa trideset timova, igrača i Lige za stvaranje ozbiljnih ekonomskih prilika za crne Amerikance. Verujemo da pomoć u usmerenih programa na našim timskim tržištima i na nacionalnom nivou, zajedno sa jasno određenim merama za realizaciju, možemo da napredujemo u našim zajedničkim ciljevima stvaranja značajne ekonomske mobilnosti u crnoj zajednici", rekao je komesar NBA Adam Silver.

Odluka NBA doneta je posle nekoliko meseci protesta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve