Sport
01.11.2019. 16:56
Index. hr

"NE MOŽE TO TAKO" Klop: Mislite na igrače, a ne na vaše novčanike

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ultimatum koji je Jirgen Klop dao Premijer Ligi, kada je poručio kako će mesto u četvrtfinalu Liga kupa prepustiti Arsenalu ako se Liverpulu ne pomere prvenstvene utakmice kako bi igrao u Liga kupu, nije impresionirao vodstvo Premijerlige, prenosi Index. hr.

BBC: Premijer liga neće usvojiti zahtev Liverpula da mu se pomere prvenstvene utakmice

BBC otkriva da Premier Liga neće ispuniti zahtev Redsa da pomeri neku prvenstvenu utakmicu kako četvrtinale Lige kupa protiv Aston Ville ne bi igrao 16. decembra. Liverpul to nikako ne želi jer je u to vreme na klupskom SP-u u Kataru.

Iz vodstva lige odgovaraju kako su Liverpulu već izašli u susret pomeranjem prvenstvene utakmice s Vest Hemom zbog turnira na Bliskom istoku. Dodaju kako u decembru jednostavno više nema termina za koji bi se još neka utakmica mogla pomeriti, jer Liverpul u tom mesecu igra čak osam utakmica. Pet prvenstvenih, dve na klupskom SP-u i jednu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

Liverpul isti dan igra četvrtfinale Liga kupa u Engelskoj i prvu utakmicu klupskog SP-a u Kataru

Slobodan je termin sredinom nedelje nakon prvog vikenda u januaru, ali Liverpool ne može tada igrati četvrtfinale Liga kupa s Vilom jer se u to vreme igraju prve polufinalne utakmice tog takmičenja.

Povezane vesti - "JESI LI PIJAN?" Klop: Ostajem još nekoliko godina u Liverpulu

Međutim, u Liverpulu razmišljaju o tome da Liverpool odigra obe utakmice u predviđenim terminima i to tako da protiv Aston Vile 17. ili 18. prosinca igra s jednom, a istog dana na drugom kraju sveta na klupskom SP-u s drugom ekipom.

Klop: Nemoguće je isti dan igrati dve utakmice na različitim krajevima sveta

Potvrdio je to Jirgen Klop na konferenciji za medije: "Tačno je, raspravljamo o tome jer moramo, s obzirom na to da nema puno vremena za donošenje takve odluke. Ali ako i igramo Liga kup dok smo u Kataru, to bi moralo biti s dve različite ekipe. A ne možemo ostaviti igrače u Engleskoj da igraju Liga kup. Jer u isto vreme u Kataru igramo dve utakmice u kratkom vremenskom periodu. Tako da ne možemo otići tamo samo sa 11 igrača. Ne ide to tako!"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL

"Igrači ionako nemaju kad da se odmore i šta UEFA napravi? Izmisli Ligu nacija i tako im doda još utakmica"

Klop se zatim obrušio na organizatore svih fudbalskih takmičenja zato što godišnje ima previše utakmica: "Svi to znamo i to je činjenica, ali niko o tome ne želi da govori niti da dotakne tu temu. I šta se onda dogodi; UEFA napravi Ligu nacija, kako bi ionako pretrpanom rasporedu za vrhunske fudbalere dodala još zahtevnih utakmica.

"Besmislica je da nam treba više igrača. Ionako ih imamo previše jer fudbal nije igra za velike ekipe"

I onda nam kažu kako trebamo imati veću ekipu. Ali fudbal nije igra predviđena za velike ekipe. Ionako imamo nesrazmeru između broja igrača u ekipi, takmičenju koja igramo i posebno odmora koji je igračima potreban. Oni su godišnje slobodni samo dve nedelje. Zato čelnici svih fudbalskih organizacija treba da sednu i razgovaraju misleći o dobrobiti igrača, a ne o svojim novčanicima. O fudbalu uvek pričamo u kontekstu novca koji se zaradi. Neko treba da misli koliko pri tome previše igrači igraju."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve