Sport
05.07.2022. 14:00

Aleksandar Vulin

"Nećemo dozvoliti da se narko-dileri kriju iza navijačkih grupa i klubova"

Navijači
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je sastanak sa načelnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i višim javnim tužiocem Nenadom Stefanovićem povodom početka domaćeg prvenstva u fudbalu Superlige Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da fudbal mora da postane porodičan sport, a stadioni bez ograda i barijera.

"Hoću da fudbal bude porodičan sport, a stadioni bez zaštitnih ograda. Nećemo dozvoliti da frakcije unutar navijačkih grupa, usled svojih međusobnih sukoba, ugrožavaju naše građane i narušavaju javni red i mir. Nećemo dozvoliti da se narko-dileri kriju iza navijačkih grupa i klubova, nema više kolektivne odgovornosti, svaki pojedinac će da odgvara za svoje postupke. Ko god bude pokušao da na stadionima i utakmicama vrši nasilje, diluje drogu ili da narušava javni red i mir biće kažnjen i procesuiran u skladu sa zakonom", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
 

"Nadležne uprave i jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno- informativna agencija i nadležna tužilaštva odgovornim i koordinisanim radom osiguraće visok nivo bezbednosti na sportskim priredbama", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

1
Izvor: MUP

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da će se uoči utakmica vršiti i preventivni kontradiverzioni pregledi i da se neće dozvoliti da lažne dojave o  bombama kvare naše sportske događaje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
22.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve