Sport
22.06.2021. 17:29
R.E.

"Pošto moram da crtam..."

Nedović objasnio razlog zbog kog neće igrati za reprezentaciju

Nemanja NEdović
Izvor: EPA / STR

Nakon Nikole Jokića, koji je nedavno saopštio da ovo leto neće biti na raspolaganju selektora Igora Kokoškova, košarkaška reprezentacija Srbije će na kvalifikacionom turniru u Beogradu biti bez još jednog važnog člana.

Reč je o Nemanji Nedoviću košarkašu Panatinaikosa. 

Srpski bek iza sebe ima dobru sezonu i u Evroligi je u proseku po utakmici beležio 16 poena, 1,9 skokova i 3,7 asistencija. Kada nije imao problema sa povredama igrao je u dobrom ritmu i sigurno će nedostajati ekipi Igora Kokoškova. 

Nedović je prethodno izjavio da neće biti na raspolaganju selektoru Igoru Kokoškovu tokom kvalifikacija, a na tviteru je potom pojasnio da njegovo odsustvo nema nikakve veze sa povredom već sa preležanom bolešću.

 

Nedović (30) je za Srbiju na velikim takmičenjima nastupao na Evrobasketu 2013 i 2015. godine, a 2016. je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojio srebrnu medalju sa “Orlovima”.

Srbija će na kvalifikacionom turniru u Beogradu, koji je na programu od 29. juna, igrati u Grupi A sa selekcijama Filipina i Dominikasnke republike, a u Grupi B takmičiće se Portoriko, Italija i Senegal. Samo pobednika turnira čeka karta za Tokio. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Košarka pre i posle Džokera
Nikola Jokić

Dostojan istorije

14.06.2021. 19:50

Košarka pre i posle Džokera

Vest da je osvojio najprestižniju nagradu, da je MVP sezone, srpskog centra je zatekla u hotelu sa saigračima dan uoči druge utakmice polufinala Zapada sa Finiks Sansima. Uz osmeh na licu i nekoliko prigodnih reči, govor je završio rečenicom „sve vas volim“ posle čega su usledile ovacije saigrača apsolutnom geniju košarkaške igre.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve