Sport
11.11.2019. 16:11
M. P.

NEKO JE KAO MALI GLEDAO NOVICKOG: Jokić ponovo pogodio za pobedu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Osladilo se Nikoli Jokiću da svojim šutevima odlučuje pobednika. Nakon što je u poslednjim sekundama meča pogodio šut za pobedu protiv Filadelfije, Jokić je isto ponovio i dan kasnije protiv Minesote - preko Taunsa i to u stilu Dirka Novickog.

Duga dvojka, korak unazad, 2,4 sekunde do kraja.

Srpski reprezentativac nije počeo sezonu u prepoznatvljivom stilu, na koji nas je navikao prethodnih godina. Zbog toga je često bio na meti kritičara koji su mu zamerali da nije dovoljno agresivan, kao i to da mu telo izgleda zapušteno, da nije dovoljno radio tokom leta... Čini se da je Jokiću bilo dosta negatvinih komentar na račun svoje igre, pa je rešio da u dve utakmice svima stavi do znanja zbog čega je najbolji centar NBA lige.

Utakmicu protiv Minesote završio je sa 20 postignutih poena, sedam skokova i šest astistencija, ali uz jako loš procenat šuta jer je pogodio svega devet od 23 šuta. Ali odlika velikih igrača je da budu najbolji kada je najpotrebnije.

"Izgleda kao da mogu samo teške šuteve da ubacim. Kad sam ovo šutirao mislio sam da ću da bacim er-bol, ali je ušla", prokomentarisao je Jokić, aludirajući na činjenicu da je nije imao baš sjajno šutersko veče.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Jim Mone

Nikola Jokić je ovim pogotkom za pobedu postao tek drugi igrač, pored Lilarda, u ovoj deceniji koji je postigao koš za pobedu u dve uzastopne utakmice.

Povezane vesti - OD TEPSIJE BUREKA DO KUĆE SLAVNIH: Jokić veća zvezda od Peđe i Divca 

"Nikola je pogodio još jedan važan šut i time samo nastavio da gradi legendu o Nikoli Jokiću. Nisam sumnjao. Čak i da nije pogodio, on je naš najbolji igrač. S razlogom je kandidat za MVP. Pokazao je zašto je poseban", rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

Nema sumnje da je Meloun u pravu i da će Jokić tek nove stranice najjače lige na svetu i rušiti njene rekorde.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
19°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve