Sport
28.10.2023. 09:37
Beta

Nemačka

Nemci će NFL utakmice gledati u bioskopu, uz kokice

1
Izvor: Beta/AP / Matt Rourke

Ljubitelji američkog fudbala u Nemačkoj koji nisu nabavili karte za dve NFL utakmice u Frankfurtu imaju novu mogućnost: da penose gledaju u lokalnim bioskopima.

Lanac biskopa "Cinemax" je u partnerstvu sa međunarodnim servisom sportskih prenosa DAZN najavio u petak da će prenositi utakmice u 18 svojih bioskopa širom Nemačke.

"Kanzas Siti Čifsi" se susreću sa "Majami Dolfinsima" 5. novembra u "Dojče Bank Parku", a "Nju Ingland Patriotsi" igraju protiv "Indijanapolis Koltsa" nedelju dana kasnije. Ulaznice za obe utakmice su rasprodate za nekoliko minuta.

"Interesovanje za praćene utakmica uživo s drugim navijačima je zato veliko", navodi se u saopštenju DAZN-a.
 

"Navijači mogu da obe utakmice u Frankfurtu gledaju na velikim ekranima uz kokice, načose i hladna pića", piše u saopštenju.

Grupa DAZN je potpisala 10-godišnji ugovor sa NFL-om za isporuku usluge "Game Pass International" navijačima izvan Sjedinjenih Država počevši od ove sezone. DAZN ima sportske prenose u Nemačkoj od 2016.

Nemačka je postala najveće tržište NFL-a u Evropi. Ta liga je prošle godine organizovala prvu utakmicu regularne sezone u toj zemlji kada je Tom Brejdi predvodio "Tampa Bej Bakanirse" do pobede od 21-16 nad "Sijetl Sihoksima" u "Alijanc areni" u Minhenu.

NFL procenjuje da ima 18 miliona navijača u Nemačkoj, od kojih su 3,6 miliona "strastveni", rekao je za Asošiejted pres Aleksandar Štajnfort, generalni menadžer NFL-a za Nemačku.

"Uzbuđenje zbog dolaska NFL-a bilo je toliko veliko, da mislim da bi bez obzira koji bi od 32 NFL tima izašli na teren, to izazvalo veliko interesovanje i veoma brzu rasprodaju ulaznica", rekao je Štajnfort.
 

Interesovanje za prošlogodišnju utakmicu je podstaklo alternativne opcije za gledanje: navijači su prepunili košarkašku arenu "Audi Dome" u Minhenu da bi na velikom ekranu gledali prenos koji je platila "Dojče Bank".

"Cinemax" iz Hamburga nije odgovorio na pitanje AP o kapacitetu 18 bioskopa u kojima će se prikazivati prenos utakmica. Najjeftinije karte za to koštaju 7,99 evra.

U Sjedinjenim Državama navijači koledž američkog fudbala u grupi "Atlantic Coast Conference" mogu da gledaju televizijske prenose utakmica svog tima u lokalnim bioskopima po sporazumu između kablovske mreže ESPN i "Theatre Sports Network".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve