Sport
05.09.2022. 11:02
Beta

"Pobeda jedina opcija"

Nemeš i Datunašvili uoči Svetskog prvenstva u rvanju...

rvanje
Izvor: Shutterstock

Srpski reprezentativac u rvanje Viktor Nemeš izjavio je da očekuje da na Svetskom prvenstvu da svoj maksimum i da bude taktički superiorniji od dvakog protivnika.

"Najznačajnije je da pobediš sam sebe, sam sebi sam najveći protivnik. Očekujem da na Svetskom prvenstvu pokažem svoj maksimum i taktički budem superiorniji od svakog protivnika", izjavio je Nemeš, a preneo Rvački savez Srbije.

Rvačka reprezentacija Srbije je u završnoj fazi priprema pred Svetsko prvenstvo kome će Beograd biti domaćin od 10. do 18. septembra.

"Svi smo u vrhunskoj formi i snazi, nijanse su u pitanju. Jako sam motivisan da na mojim grudima zasija najsjajnija medalja", dodao je Nemeš.

Nemeš je na Svetskom prvenstvu u Parizu 2017. u Parizu osvojio zlato, a 2018. u Budimpeśti je osvojio bronzu.

"Prošli smo proces ozbiljnih fizičkih i psihičkih priprema pred Svetsko prvenstvo, a to nas je učinilo još bliskijima. Nema tenzije, ali smo svi maksimalno usredsredjeni na postizanje najboljeg rezultata kako bismo našu zemlju učinili ponosnom", dodao je on.

Nemeš je dodao i da će podrška publike biti "dodatni motiv da ostavi poslednji atom snage na strunjači".

Aktuelni svetski i evropski šampion i bronzani sa minulih Olimpijskih igara u Tokiju, Zurabi Datunašvili izjavio je "da postoji pritisak da se odbrani titula prvaka sveta, ali je to i dodatni motiv".

"Pobeda je jedina opcija. Moja želja je da se, u kategoriji do 87 kilograma, opet svira srpska himna. Svi smo u odličnoj formi. Nije lako kada ste preko 200 dana na pripremama. Rvački savez Srbije nam je obezbedio fenomenalne uslove za treniranje u Srbiji, kao i mogućnost da treniramo i u drugim zemljama, menjamo sparing partnere, što doprinosi postizanju izvanrednih rezultata", izjavio je Datunašvili.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zurab Datunašvili: "Živela Srbija!"
rvanje, 10. 10. 2021.

Vratio se

11.10.2021. 16:54

Zurab Datunašvili: "Živela Srbija!"

"Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate", rekao je srpski rvač Zurab Datunašvili kada je stigoao u Beograd nakon osvajanja titule šampiona sveta u Oslu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve