Sport
28.10.2019. 15:02
Index. hr

(NE)OČEKIVANA POHVALA Mesi: Ronaldo je najbolji napadač ikada

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U intervjuu za argentinsku TV stanicu TyS Sports Lionel Mesi izabrao je svoj najdraži gol u karijeri i govorio je o mentalitetu argentinskog naroda. Upitali su ga i koji mu je najbolji napadač svih vremena.

"Ronaldo. Ronaldo je fenomen. Od svih napadača koje sam ikada video, on je najbolji. On je neverovatan", rekao je Mesi misleći na brazilskog Il Fenomena, prenosi Index. hr.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/Marcelo Sayao

Iako El Klasiko mnogi smatraju najvećim svetskim derbijem, Mesi to vidi drugačije. I ima svoje želje.

"River - Boka Juniors ili derbi Rosarija. Oni jesu donekle kao Barselona - Real, ali su puno luđi jer je Argentina puno luđa. Ne pobediti u derbiju tako znači jako, jako težak život. U Španiji kada izgubiš, nikom ništa. U Argentini ne možeš da izađeš iz kuće. To je ludost, ali je tako. Ljudi u Argentini drugačije doživljavaju fudbal. Lično, jako bih voleo da igram derbi Neweill’s Old Boys - Rosario Central. To je ludnica."

Povezane vesti - "VOLEO BIH DA JE OSTAO U REALU" Mesi: Nedostaje mi rivalstvo sa Ronaldom

Tvrdi da mu rekordi ne znače previše.

"Ja uopšte nisam strealc. Nisam klasičan strelac ili centarfor. Volim dolaziti iz pozadine, uzeti loptu i kreirati. Volim naravno da postignem gol, ali to mi nije opsesija. Ne živim zbog toga. Ako dugo ne dotaknem loptu, jednostavno mislim da ni ne igram, da sam ispao. Uvek volim da učestvujem u akciji. Svakoj akciji."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

A o odlasku iz Barselone ne razmišlja.

"Uopšte ne želim da odem odavde. Ne vidim kako bih uopšte mogao da odem iz Barslone. Sanjao sam da ću jednog dana igrati u Argentini, u Newellu, ali ne znam baš hoće li se to dogoditi. Osim toga, tu je i moja porodica koja dolazi ispred mojih želja."

U svojoj Argentini navija za samo jedan klub.

"Govorili su o meni da sam navijač River Platea, to je bilo onda kada smo igrali finale Svetskog prvenstva 2014. Govorili su i da navijam za Independiente jer sam kao dečak nosio dres tog kluba, ali samo zato što mi se kao klincu svidela majica. Istina je međutim samo jedna. Oduvek sam navijao za Newell’s Old Boys. I još uvek za njih navijam."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve