Sport
05.07.2021. 09:51
R.E.

Vasilije Micić

"Neočekivana situacija se desila"

Danilo Anđusić, 5. 7. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Srbija je u finalu olimpijskih kvalifikacija u Beogradu izgubila od Italije 102:95. Šta kažu košarkaši?

Košarkaš Srbije Vasilije Micić bio je razočaran što nacionalni tim nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

"Težak poraz za sve nas. Neočekivana situacija koja se desila, meni lično, ali nije sada vreme za to. Italijani su zasluženo pobedili, odigrali su svih 40 minuta odlično Čestitam im na pobedi", rekao je Micić novinarima posle meča.

Srpski plejmejker je upitan šta je u pitanju, da li je neka povreda.

"Ništa, čuće se", zaključio je Micić.

Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodsić rekao je da je veliki neuspeh što se nisu plasirali na Olimpijske igre u Tokiju.

"Vruće ili hladne glave, svejedno je. Veliki neuspeh za nas. Italijani su došli u Beograd i fizički i mentalno spremni. Večera su odigrali sjajnu utakmicu. U nekim trenucima smo im i mi dozvolili. Ne mogu da kažem da se nismo borili i da se nismo zalagali. Bilo je problema i na današnjoj utakmici, kao i tokom turnira i priprema, ali nećemo da tražimo izgovor. Nismo ih nikada ni tražili. Neuspeh, ali treba izvući neke pouke iz ovoga", rekao je Teodosić novinarima posle meča.

"Ne dobija se utakmica u prvih 10 ili poslednjih 10 minuta. Možda je bio prisutan grč kod nekih igrača, Vasa je imao problema, Kalina... Neću sad da ulazim u to niti da pričam o tome. Publika je bila sjajna, možda najbolja u Beogradu od kada sam ja u reprezentaciju. Hvala im na tome, nadam se da ćemo biti bolji drugom prilikom".

Teodosić je upitan i da li ćemo ga još gledati u reprezantaciji. "Ne znam, nisam razmišljao o tome, to sada nije poenta. Bitno je da nismo otišli u Tokio", zaključio je Teodosić.

Košarkaš Nemanja Bjelica izvinio se navijačima što nacionalni tim nije uspeo da se kvalifikuje.

"Odigrali smo katastrofalnu utakmicu. Mnogo težak poraz. Preuzimam odgovornost, ne bežim o toga. I ja lično treba da se zapitam da li ima smisla da igram, očigledno da ne mogu da pomognem. Bolja ekipa je pobedila, izvinio bih se našem narodu", rekao je Bjelica novinarima posle meča.

"Imali smo dosta nekih povreda, ali ne ide sad da tražimo izgovore. Takva je sezona bila. Neki igrači su došli kasnije... Jednostavno nešto ne štima. Sa ovakvom igrom nismo ni zaslužili da prođemo dalje. Jednostavno, bolja ekipa je pobedila", rekao je Bjelica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve