Sport
05.02.2018. 09:34
R.E/ bllic.com , sportske.net

(VIDEO) NFL: Neverovatni Superbol!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U 52. drugom Superbolu, ekipa Filadelfije je uspela da pobedi Nju Ingland i osvoji prvu titulu u svojoj istoriji.

Mineapolis je bilo mesto održvanja meča, koji je najveći sportski događaj u SAD. Ekipa "Orlova" je posle preokreta i velike drame, pobedila "Patriote" 41:34 (9:3, 13:9, 7:14, 12:7). Nju Ingland je igrao svoje deseto finale, jurio je šestu titulu, čime bi se izjednačio sa ekipom Pitsbrug Stilersa. Ovo je Filadelfiji prva titula u Superboul eri, koja je počela 1966, a prethodni put su šampioni bili 1960.

Meč je bio neizvestan, uz veoma mali broj kazni, a gotovo svaki napad se do samog kraja utakmice završavao poenima. Dan pred veliko finale, Tom Brejdi je treći put u karijeri dobio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a u užem, tročlanom krugu kandidata našao se i Karson Venc. Kvoterbek Filadelfije, koji uopšte nije igrao na ovom Superboulu - jer je povređen.

Na njegovo mesto je došao Nik Fols, zbog čega su mnogi smatrali da je Filadelfija potpuni autsajder u meču. Momak je zablistao kada je bilo najpotrebnije. On je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne utakmice (MVP). Postao je prvi igrač u istoriji koji je u Superboulu bacio i uhvatio pas za tačdaun, kao i prvi kvoterbek koji je uhvatio pas za tačdaun u Superbolu. Nik Fols je bacio 373 jarde, dok je njegov rival, i verovatno najbolji kvoterbek u istoriji, Tom Brejdi bacio 505 jardi, ali to nije bilo dovoljno.

https://twitter.com/NFL/status/960318397580849152?ref_src=twsrc%5Etfw&r…

Za paklenu završnicu se pobrinuo tajt end Filadelfije Zak Erc koji je postigao tačdaun na dva minuta i 21 sekundu do kraja, ali konverzija za dva poena nije uspela i sve je ležalo na Tomu Brejdiju. On je izgubio loptu. Prva izgubljena lopta u 20 plej-of utakmica za njega. Eliot potom postiže fild gol za osam poena prednosti za Iglse.

Poslednji napad Nju Inglanda je bio neuspešan i Filadelfija je u trileru ostvarila pobedu.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve