Sport
30.01.2023. 10:09
Beta

NFL

Poznato koji timovi će igrati Superboul

1
Izvor: Beta / AP / Charlie Riedel

Ekipe Kanzas Siti Čifsa i Filadelfija Iglsa igraće u ovogodišnjem Superboulu NFL lige, pošto su prošle noći savladale Sinsinati Bengalse, odnosno San Francisko Fortinajnerse. 

Čifsi su u finalu Američke fudbalske konferencije na svom terenu pobedili Bengalse rezultatom 23:20, dok su Iglsi osvojili Nacionalnu fudbalsku konferenciju slavivši na domaćem terenu protiv San Franciska sa ubedljivih 31:7.

Kanzas Siti je konačno uspeo da dobije Bengalse posle tri uzastopna poraza i tako im se revanšira za poraz u prošlogodišnjem finalu konferencije.

Do pobede u uzbudljivom meču, Čifsi su stigli fild golom Harisona Batkera sa 45 jardi tri sekunde pre kraja meča, a nakon što je Džozef Osai napravio veliku grešku i gurnuo Patrika Mahomsa što su sudije kaznile sa 15 jardi.

Mahoms, koji je imao problema sa skočnim zglobom, bacio je 326 jardi i dva tačdauna, dok je kvoterbek Sinsinatija Džo Burou bacio jedan tačdaun i 270 jardi, ali je pet puta sekovan.

Iglsi su se posle pet godina vratili u Superboul, a do borbe za trofej Vinsa Lombardija stigli bez velike drame pošto su pobedili San Francisko sa 31:7.

Fortinajnersi su vrlo brzo ostali bez kvoterbeka Broka Purdija zbog povrede lakta, a potom i bez njegove prve zamene Džoša Džonsona zbog potresa mozga. Purdi se kasnije vratio na teren, ali je San Francisko oslonio se na trčanje, što nije donelo nikakav rezultat.

Nesreća San Franciska sa kvoterbekovima na ovom meču je na kraju bila prevelika za prevazilaženje pa su doživeli prvi poraz posle 12 vezanih pobeda.

Na drugoj strani, Džejlen Hurts je imao 15 uspešnih pasova iz 25 pokušaja za 121 jard, a takođe je istrčao jedan tačdaun.

Superboul je zakazan za 12. februar u Glendejlu, u Arizoni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Super Bowl: Reklama od 30 sekundi košta pravo bogatstvo
fg

Oboren rekord

10.09.2021. 06:10

Super Bowl: Reklama od 30 sekundi košta pravo bogatstvo

Američka medijska mreža NBC saopštila je da je nedavno prodala 30 sekundi reklamiranja tokom predstojećeg Super Bowl (finale NFL sezone) za rekordnih 6,5 miliona dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve