Sport
18.11.2022. 11:49
R. E.

Majkl Meloun

"Jokić ima dve MVP titule, ali još nismo ostvarili cilj"

Nikola Jokić 18. 11. 2022.
Izvor: Beta/ AP / Darron Cummings

Trenera Denvera ne brine nešto lošiji košgeterski učinak srpskog centra, jer on nikada nije mario za statistiku, već je isključivo fokusiran da pomogne timu.

Nikola Jokić trenutno je van protokola zbog toga što je pozitivan na korona virus. U Denveru to i te kako osećaju, jer su izgubili poslednji meč od Njujorka (103:106). Nedostajali su im Nikolini poeni, iako ove sezone srpski centar mnogo više radi za tim proigravajući saigrače.

Trener Majkl Meloun ističe da ne brine zbog njegovog nešto lošijeg košgeterskog učinka.

"To će se sve rešiti tokom sezone. Za nas je najvažnije da smo do sada ostvarili devet pobeda i da je on našao način da pomogne ekipi", izjavio je za RTS Meloun.

On je istakao da se Jokić nikada nije opterećivao statistikom, a dve prethodne sezone bio je najkorisniji igrač lige.

"Nikola je dobio dve MVP nagrade, a nije jurio za statističkim podacima. Ima igrača u ligi koji jure brojke da mogu da kažu da imaju jaku statistiku. Jokić se nikada nije bavio brojkama, već isključivo time da učini dobro za tim. O njemu će se i ove godine sigurno govoriti opet kao kandidatu za MVP trofej", uveren je trener Nagetsa.

On je rekao da njegove nagrade utiču pozitivno i na tim, da raste i postaje sve snažniji u ostvarenju konačnog cilja - a to je titula.

"Mi smo bili jako srećni kada smo Nikolu izabrali na draftu. Nas dvojica sada sarađujemo već osam godina, vrlo uspešno, mnogo toga smo već postigli, ali nismo još zadovoljni jer nismo ostvarili najvažniji zadatak, a to je šampionski prsten NBA lige. To je naš glavni cilj", izjavio je trener Nagetsa.

Jokić će nakon ulaska u zdravstveni i sigurnosni protokol NBA lige zbog kovida sigurno propustiti i derbi protiv Dalasa koji je na programu u subotu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovo može samo Nikola Jokić (VIDEO)
1

NBA

06.11.2022. 13:28

Ovo može samo Nikola Jokić (VIDEO)

Denver je savladao San Antonio rezultatom 126:121, a Nikola Jokić je odigrao još jednu vrhunsku partiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve