Sport
15.06.2023. 09:47
R.E.

MVP finala

Jokić o izgubljenom NBA trofeju, košarci, treneru, proslavi titule u Srbiji...

Nikola Jokić
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Nikola Jokić je jedna od centralinih figura u Americi ovih dana. Kako i ne bi kada je predvodio Denver do prve NBA titule u istoriji ove franšize.

Poslednje što je izazvalo veliku pažnju jeste veliki intervju za "NBA Today". 

On je u razgovoru sa Malikom Endrjuz pričao o plej-ofu, saoigračima, svom životu... Ali i o tome kako je izgubio NBA trofej. 

"Moram da ti kažem, uradila sam nekoliko ovih intervjua sa MVP-evima finala, ti si prvi koji je došao bez trofeja", rekla je Endrjuz, a onda se još više šokirala odgovorom:

"Zaista ne znam gde je. Ostavio sam ga u Sparkijevoj (ekonom Denvera Sparki Gonzales prim. aut.) sobi i više ga nije bilo tamo. Tako da ne znam gde je. Ali nadam se da će mi ga dostaviti kući!", rekao je Jokić uz smeh.
 

Jokić je priznao da mu je laknulo nakon što je njegov tim osvojio NBA titulu. 

"Dobro je. Sve je dobro kada se ispuni cilj. Ali mislim da ima nešto i do puta, gubljenja, razmišljanja, stresa, preispitivanja sebe. Kada se ispuni cilj, sada je sve dobro", rekao je srpski reprezentativac.

Zanimljiv odgovor dao je na pitanje koliko bi još on sam mogao da napreduje.

"Mislim da mogu da budem još bolji, ali moram da se žrtvujem. Ali košarka nije moja glavna stvar u životu, to je samo nešto u čemu sam dobar. Radi se o timu. Da sam hteo da igram individualno, igrao bih neki drugi sport".
 

Tokom razgovora se dotakao i trenera Denvera Majka Melouna. 

"Majk Meloun je čovek koji uvek želi da se takmiči, ako igrate tenis sa njim uvek želi da vas pobedi. On uvek želi više i to je razlog zašto smo pobedili".

Pohvale je izneo i na račun Džamala Mareja.

"Stvarno verujem ovim momcima. Mislim da je to način kako se pobeđuje. Džamal Marej je bio povređen, mislio je da će biti trejdovan. Igrao je loše, bio pod pritiskom medija. Na kraju je dokazao svima da nisu u pravu. Ali ne svima, već sebi da može da predvodi tim do šampionske titule"
 

Na kraju je upitan da li zna šta ga čeka u Srbiji i kakvu proslavu očekuje u domovini?

"Videću, ne znam. Ne želim ništa da veliko. Želim samo da se opustim kod kuće, budem sa rodbinom i prijateljima i da uživamo u momentu", poručio je Nikola Jokić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve