Sport
11.07.2022. 23:03
R.E.

Doček šampiona

Nole, Nole, Nole!!! (FOTO)

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Više hiljada navijača dočekalo je u Beogradu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je na balkon Starog dvora izašao sa peharom u rukama.

"Ovo su najlepši trenuci u mom životu. Blagosloven sam da mogu posle velikih uspeha da se vratim i proslavim sa mojim narodom", izjavio je Đoković koji je u nedelju osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i ukupno 21. grend slem titulu u karijeri.

"Za ovakve trenutke vredi živeti i raditi. Trofeji su prolazni, ovo je nešto što ću zauvek nositi u srcu. Niko od vas nije imao obavezu da večeras dođe. Hvala vam što ste tu, ulepšali ste mi život", dodao je on.

"Pre Bobe Živojinovića i Monike Seleš u Srbiji nije postojala tradicija tenisa. U teškim godinama 1990-ih stasavala je nova generacija šampiona. Ta generacija je pokazala srpski inat i želju za pobedom. Pokazala duh našeg nebeskog naroda i srce i volju kada je najteže", rekao je Đoković.

Nakon obraćanja Novak Đoković je okupljenima bacao teniske loptice sa svojim potpisom, a jednoj porodici koja ga je pozdravljala sa balkona susedne zgrade, uspeo je takođe da dobaci lopticu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković: Pobeda na rođendan Nikole Tesle
1

Vimbldon

10.07.2022. 19:27

Novak Đoković: Pobeda na rođendan Nikole Tesle

"Srećan sam što sam pobedio baš danas kada je rođendan Nikole Tesle", rekao je, između ostalog, Novak Đoković nakon što mu je na Glavnom terenu Vumbldona Kejt Midlton uručila pehar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve