Sport
17.10.2023. 22:13
Beta

Kvalifikacije za EP

Nova hapšenja zbog ustaških pesama na utakmici Hrvatske i Turske

1
Izvor: Shutterstock

Hrvatska policija uhapsila je još tri navijača koji se sumnjiče za nerede, među kojima i pevanje ustaške pesme, na utakmici reprezentacija Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, saopšteno je iz osječko-baranjske policije.

Jedan okrivljeni je u ponedeljak odveden na prekršajno odeljenje osječkog Opštinskog suda, a preostala dvojica danas, prenela je Hina.

Policija je prošle sedmice uhapsila 12 navijača koji su privedeni nadležnom sudiji za prekršaje, a potom i 12 osoba u nedelju u akciji na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

Pretresima stanova osumnjičenih policija je u nedelju oduzela više komada zabranjenog oružja, veću količinu pirotehničkih sredstava, obeležja s znakovima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje povreda, navodi se u saopštenju.

Većini navijača su na prekršajnom odeljenju osječkog Opštinskog suda nepravosnažno određene bezuslovne zatvorske kazne od 30 do 60 dana i jednogodišnja zabrana odlaska na domaće i gostujuće utakmice fudbalske reprezentacije Hrvatske. Jedan okrivljeni je oslobođen zbog zamene identiteta, a dvojica su dobila uslovne kazne.

Tokom utakmice na Opus Areni u Osijeku 12. oktobra između Hrvatske i Turske navijači su pred kraj prvog poluvremena pevali ustašku pesmu.

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog korišćenja pirotehničkih sredstava tokom utakmice, ali i zbog rasizma i diskriminacije, odnosno pevanja ustaške pesme i rasističkih parola dela hrvatskih navijača.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve