Sport
09.09.2021. 09:52
R.E.

US Opena

Novak Đoković: Bila je zaista borba

Novak Đoković, 9. 9. 2021.
Izvor: AP / Frank Franklin II

"Odigrao sam tri najbolja seta na turniru, drugi, treći i četvrti. Kada sam izgubio prvi prešao sam na drugi nivo i ostao na tom do kraja. To me ohrabruje i daje mi samopouzdanje pred polufinale", rekao je najbolji teniser sveta Novak Ðoković posle pobede protiv Italijana Emanuela Beretenijia 3:1 u četvrtfinalu US Opena.

"Bila je zaista borba, kao i uvek sa njim. Odličan je igrač, sjajan forhend, servis. Ipak, osetio sam da je ovo moj meč, napravio iskorak i poboljšao igru. Sve ide u dobrom pravcu", izjavio je Ðoković, koji je treći put ove godine savladao Beretinija, posle četvrtfinala Rolan Garosa i finala Vimbldona.

Rival u polufinalu biće Nemac Aleksandar Zverev, od koga je Ðoković izgubio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"U Tokiju je za mene bilo veoma emotivno. Dominirao sam do polufinala, dobio prvi set protiv njega, imao brejk za 3:2 u drugom i onda mi se igra "raspala". Igra jako dobro ovde, prošle godine je bio u finalu, znam da će biti teže nego protiv Beretenija, ali spreman sam. Biće to igra nerava i sitnice će odlučiti, istakao je Ðoković.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lejver: Novaku ću rado čestitati ako osvoji četvrti slem
Novak Đoković

"Bio bih srećan"

30.08.2021. 21:20

Lejver: Novaku ću rado čestitati ako osvoji četvrti slem

Legendarni australijski teniser Rod Lejver izjavio je da bi bio srećan kada bi najbolji igrač sveta Novak Ðoković osvojio titulu na US Openu i tako došao do kalendarskog Gren slema.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve