Sport
14.09.2023. 18:05
R.E.

Dejvis kup

Novak ko zapeta puška: "Najveća je čast igrati za državu"

novaK ĐOKOVIĆ
Izvor: Shutterstock

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković uoči duela Srbije i Španije u Dejvis kupu, obratio se medijima u Valensiji i istakao da je za njega najveća čast igranje za nacionalni tim.

"Predstavljam svoju državu, nema veće časti za mene. Ranije nisam bio tu, ali se nadam da ću sada pomoći timu da stigne do Malage. Nisam svež, igrao sam puno u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intezitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni", rekao je Đoković.

Nole je stigao (VIDEO)

Direktor dočekao šampiona

1

Direktor dočekao šampiona

13.09.2023. 15:44

Nole je stigao (VIDEO)

Duel Srbije i Španije u grupi zakazan je za petak u 15 časova.

 

"Ne znam protiv koga ću igrati u petak. Ovo je timsko takmičenje gde predstavljamo našu zemlju. Sve je u tome da nađemo najbolju postavu koja će nam doneti pobedu. Pre neki dan smo ubeležili pobedu 3:0. Svaki poen je važan, mislim da se prošle godine nismo kvalifikovali zbog jednog seta. Nadam se da ću doprineti svom timu, makar bodom u singlu. Radujem se ovome. Posle US Opena imam malo vremena da se prilagodim, ali to sam znao i pre odlaska u SAD. Rekao sam da mi je prioritet nastup na Dejvis kupu i grend slemovima"

Đoković je govorio i o planovima za budućnost, kao i učešću na Olimpijskim igrama koje se održavaju sledeće godine u Parizu.

"Moj plan je trenutno da igram Olimpijske igre. Nadam se da ću biti spreman, mentalno i fizički. Biće veoma gust raspored sledeće godine, biće izazov. Moj plan je da igram, jer su Olimpijske igre najvažniji sportski događaj na svetu. Tu predstavljaš svoju zemlju i sjajan je osećaj biti deo toga"

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd se poklonio herojima nacije - košarkašima, Novaku i basketašima (VIDEO)
1

Pesma, skandiranje i suze

12.09.2023. 21:42

Beograd se poklonio herojima nacije - košarkašima, Novaku i basketašima (VIDEO)

Više hiljada ljudi dočekalo je u Beogradu košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu u Manili osvojila srebrnu medalju, Novaka Đokovića, osvajača 24 grend slem titule i basketaše koji su nedavno peti put uzastopno osvojili titulu šampiona Evrope.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve