Sport
30.03.2023. 11:35
R. E.

Čeka još Bajdenov potpis

Stigla dobra vest za Đokovića iz SAD

1
Izvor: Beta / AP / Darko Vojinovic

Američki Senat izglasao je ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, što je dobra vest za Novaka Đokovića, koji bi tako mogao da nastupi na US openu.

Gornji dom Sjedinjenih Država je sa 68 glasova za i 23 protiv doneo odluku o okončanju vanrednog stanja, koje još 2020. uveo bivši američki predsednik Donald Tramp.

Očekuje se da će aktuelni predsednik Džo Bajden ovu odluku vrlo brzo odobriti i staviti potpis, objavio je CNN, a prenosi Tanjug.

Vanredno stanje je prema ranijim najavama trebalo da bude ukinuto 11. maja, tako da će i nevakcinisani stranci moći bez problema da ulaze u SAD, ali je odluka donesena nešto ranije.

To znači "zeleno svetlo" za Novaka Đokovića, koji će moći da nastupi na letnjoj američkog turneji, mastersima i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Najbolji srpski teniser je ove godine propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju, jer kao nevakcinisan protiv kovida-19 nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države, a njegov zahtev za izuzeće nije prihvaćen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak postao stric! Đokovići slavili cele noći (VIDEO)
1

"Kosi tata, kosim ja"

23.03.2023. 11:19

Novak postao stric! Đokovići slavili cele noći (VIDEO)

Porodica Đoković dobila je novog člana, pošto je direktor turnira Srbija Open Đorđe Đoković, postao otac. Veselo je bilo cele noći!
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve