Sport
05.01.2023. 16:05
R.E.

Australija

Đoković o Kirjosu: "Nisam mu bio omiljeni lik"

Đoković i Kirijos
Izvor: EPA / NEIL HALL

Ono što je do pre samo godinu dana bilo nezamislivo danas je realnost - Novak Đoković i Nik Kirjos su u sve boljim odnosima.

Nesuglasice su ostavili iza sebe pa su razgovori, dopisivanja na društvenim mrežama i ponude za dubl sve češći.

Do preokreta u njohovom odnosu došlo je, naravno, pre godinu dana kada je Novaku zabranjeno da učestvuje na Australijan openu. U tom periodu Kirjos mu je bio najveća podrška među kolegama i Novak mu to, verovatno, nikada neće zaboraviti.

"Nisam mu bio omiljeni lik. Hajde da tako kažemo. Ali on je bio jedan od retkih koji mi je pružio podršku prošle godine. Ja to veoma poštujem i cenim. U takvim trenucima vidite ko vas podržava zaista, a ko ne. Pružio mi je punu podršku, a znate, on je Australijanac, mogao je da padne pod uticaj medija i društva. Jako poštujem šta je uradio tada i kako me je podržao. Od tada naš odnos je krenuo na bolje."
 

Đoković je ponovo u Australiji, a nakon što se plasirao  u četvrtfinale Adelejda, novinari su ga pitali da li je istina da će sledeće sedmice njih dvojica odigrati trening meč

"Da, dopisivao sam se sa Nikom. Rekao sam mu da bih voleo da igram sa njim i on je prihvatio.Osećam da većini nas treba pripremnih mečeva. Nismo još potvrdili sto odsto, sve zavisi kako će se Nik osećati. Biću srećan ako uspemo da se organizujemo", odgovorio je trenutno peti teniser sveta. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nik Kirjos krivi svoje mentalno zdravlje za fizički napad
NIk Kirjos

Australija

04.10.2022. 12:42

Nik Kirjos krivi svoje mentalno zdravlje za fizički napad

Australijski teniser Nik Kirjos zatražio je da se protiv njega odbaci optužba za fizički napad, a kao razlog je naveo svoje mentalno zdravlje, preneli su tamošnji mediji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve