Sport
29.10.2023. 11:40
R. E.

Do kada će igrati?

Novak Đoković pomenuo odlazak u penziju

1
Izvor: EPA / EFE / KAI FOESTERLING

Novak Đoković je jedan od najstarijih aktivnih tenisera, ali uprkos godinama i dalje je svetski broj jedan.

Srpski teniser oseća se odlično na terenu, ruši rekorde i dok god je tako ne razmišlja o povlačenju.

"Zahvalan sam što sam u poziciji u kojoj sam trenutno. I dalje se osećam mlado kada je reč o mom telu. Osvojio sam tri od četiri grend slema i dokle god sam favorit na turnirima, neću razmišljati o povlačenju", poručio je Đoković iz Pariza, uoči početka takmičenja na mastersu u tom gradu.

 

Pomenuo je da se oduvek vodila polemika oko toga kada igrač treba da ode u penziju.

"Gledajući kroz istoriju, neki teniseri su smatrali da je najbolje povući se kad si na vrhu, drugi su se penzionisali kada su shvatili da ne mogu više da osvajaju najveće turnire i da gube od mlađih momaka. Ja više pripadam drugoj grupi - dokle god sam glavni kandidat za osvajanje slemova i najvećih turnira u ovom sportu, neću ga napustiti. Naravno, pod uslovom da se ne desi nešto drugo što će dovesti do gubitka motivacije. Ali to trenutno nije slučaj", istakao je najbolji srpski sportista svih vremena.

"Moja najveća motivacija je što volim da igram. Zaista uživam u takmičenju. Svaki turnir na kojem nastupam želim da osvojim", poručio je Novak.

Pred njim je još mnogo planova koje želi da ostvari.

"Sledeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, gde predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše", naveo je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak "najavio" saradnju sa čuvenim violončelistom (FOTO, VIDEO)
1

Zvanično

25.10.2023. 10:19

Novak "najavio" saradnju sa čuvenim violončelistom (FOTO, VIDEO)

Čuveni violončelista Stjepan Hauser održao je spektakularan koncert u Beogradu u utorak uveče. Ne samo što je on vrhunski umetnik, uz to i šarmantan i harizmatičan, već i zato što su njegov koncert obeležila dva naročita momenta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve