Sport
02.01.2024. 17:22
R. E.

Spreman za Australiju?

Đoković o problemu sa rukom: "Situacija je malo zabrinjavajuća..."

1
Izvor: AAP / RICHARD WAINWRIGHT

Novak Đoković sa selekcijom Srbije nastupa na Junajted kupu u Australiji, a problem sa rukom koji je imao na duelu sa Češkom zabrinuo je njegove navijače.

Đoković se pre duela sa Jiržijem Lehečkom požalio na bol u zglobu ruke, zatražio je medicinski tretman, a potom još jedan tokom meča, ali je uprkos problemima uspeo da slavi.

Ipak, nije bio spreman da pomogne Olgi Danilović u miks dublu, pa je prepustio svoje mesto Hamadu Međedoviću, koji je na najbolji način iskoristio priliku, nakon čega je naš par Srbiji obezbedio trijumf protiv Češke i plasman u četvrtfinale Junajted kupa.

"Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam bol na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Ne izgleda dobro, ali nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Ovakve stvari se dešavaju na ovako visokom nivou profesionalnog tenisa i profesionalnog sporta. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč", rekao je prvi reket sveta posle pobede u singlu.

Srbija će se u borbi za polufinale sastati sa domaćinom, Australijom, a Đoković veruje da će biti spreman da pomogne svom timu.

"Situacija sa zglobom je malo zabrinjavajuća, ali uzbuđen sam što mogu da doprinesem da moja zemlja beleži dobre rezultate. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel. Biće sjajna atmosfera na terenu pošto igramo sa domaćinom, borićemo se do kraja", naveo je Đoković.  

Osim Đokovića, u singlu bi za Srbiju trebalo da nastupi i Olga Danilović, i to protiv Ajle Tomljanović. U miksu se očekuje da zaigraju Đoković i Danilović, dok bi sa druge strane mreže trebalo da stoje Storm Hanter i Metju Ebden.

U preostalim mečevima četvrtfinala Junajted kupa sastaće se Francuska - Italija, Grčka - Kanada i Poljska - Kina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve