Sport
19.05.2023. 11:39
R. E.

Saopštenje

Đoković zvanično o vraćanju terena Beogradu i gašenju kluba

Novak Đoković, ATA, 17. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Novak Đoković zvanično se oglasio posle odluke da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra "Novak" na Dorćolu i ugasi klub.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izdao je zvanično saopštenje u kojem je objasnio da je kompanija "Tara 2016 S", koja je u vlasništvu njegove supruge Jelena i njega, odlučila da vrati zemljište gradu.

"Dugo smo promišljali i doneli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu.

Na ovom mestu je desetine hiljada dece treniralo tenis i zajedno sa svojim roditeljima stvaralo uspomene i uspehe koji će trajati zauvek. Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocene za organizaciju, a najlepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u ceo svet. Na to smo ponosni.

Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, brojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina. Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vreme u teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke. Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su verovali u naš projekat i viziju. Sigurni smo da će ovo mesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem dece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaveštena", istaknuto je u saopštenju kompanije "Tara 2016 S".

Đoković je već obavestio radnike na Dorćolu o svojoj odluci i da će njihov radni odnos prestati 1. juna.

Teniski centar "Novak" postoji oko 15 godina, na njemu je odigrano sedam ATP turnira i jedan VTA, kao i bezbroj manjih takmičenja. On je i glavna baza Novakovih priprema i treninga, ali i brojnih drugih tenisera, i srpskih i inostranih.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

A na derbiju Milan - Inter... Novak Đoković (VIDEO)
1

Voli fudbal

10.05.2023. 21:24

A na derbiju Milan - Inter... Novak Đoković (VIDEO)

Milan i Inter biju veliku bitku u polufinalu Lige šampiona, a meč na prepunom stadionu "San Siro" uživo prati i najbolji teniser sveta Novak Đoković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve