Sport
06.10.2022. 10:28
R.E.

Australija

Novak progovorio o svom napadu na 22. Grend slem

Novak Đoković
Izvor: EPA / ABIR SULTAN

Novak Đoković nastavio je da beleži sjajne partije. Nakon titule u Tel Avivu srpski teniser je odlično počeo i turnit u Astani gde je sa 2:0 (6:1, 6:1) savladao Čileanca Kristijana Garina.

Činjenica da je izgubio samo dva gema govori o tome da je Đoković u sjajnoj formi. Mečevi su mu bili potrebni jer još od početka sezone nema kontinuitet igranja na turnirima zbog pravila vezanih za vakcinaciju protiv koronavirusa, zbog čega je propustio US Open.

Prvi sledeći Grend slem je Austarlijan open i Đoković je istakao da ima želju da igra u Australiji.  

"Još uvek čekam vesti da li će moja zabrana biti uklonjena, mislim da imam zabranu putovanja na tri godine, zbog okolnosti koje su viđene ranije ove godine. Kada se to ukloni, moram da se prijavim za vizu. Želim da idem i želim da igram tamo", rekao je Đoković. 
 

Ako je verovati direktoru Austarlijan opena postoji velika šansa da najbolji srpski teniser zaigra na ovom turniru. 

"Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru", govorio je Kreg Tajli.

Nema sumnje da će Đoković, ukoliko mu bude dozvoljeno da igra u Australiji, biti jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Pobeda bi mu donela 22 Grend slem u vitrini čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.  

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković čuva sedmo mesto, Nadal ponovo drugi
Novak Đoković

ATP lista

03.10.2022. 10:21

Đoković čuva sedmo mesto, Nadal ponovo drugi

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je sedmo mesto na objavljenoj ATP listi, dok se na prvoj poziciji i dalje nalazi Španac Karlos Alkaras.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve