Sport
17.01.2022. 08:43
R.E.

Oko 12:10h sleće

Novak u beogradu oko podneva, a kada će moći opet u Australiju? (FOTO)

aerodrom
Izvor: Shutterstock

Novak Ðoković je krenuo u Srbiju nakon što je deportacija iz Australije zbog obavezne vakcinacije protiv kovida-19 ugasila nade svetskog tenisera broj jedan da će odbraniti titulu na Australijan openu, javlja agencija AP.

Avion kompanije “Emirejts” iz Australije, u kojem se nalazio Ðoković, sleteo je u Dubai rano jutros u ponedelja, a Ðoković je kasnije viđen u avionu koji bi trebalo da sleti u Beograd u 12.10 po srednjeevropskom vremenu, navodi agencija AP.

Australijski premijer Skot Morison ostavio je otvorena vrata Novaku Ðokoviću da se takmiči na Australijan openu sledeće godine, uprkos tome što se svetski teniser broj jedan suočava sa automatskom trogodišnjom zabranom ulaska u zemlju.

Morison je to izjavio za australijski radio 2GB dok je Ðoković bio na putu za Dubai. “Zabrana zaista važi tri godine, ali postoji mogućnost da se (osobi) dozvoli ulazak pod odgovarajućim okolnostima”, poručio je Morison.

Prethodno je i austalijska ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz izjavila da trogodišnja zabrana može biti ukinuta, ali da se o tome još ne razmatra.

“Zabrana može da se ukine u slučajevima kada se razlog za to dokaže, ali to nije nešto o čemu će se razmatrati danas ili sutra, već u u budućnosti”, izjavila je Endruz za australijske medije.

Avion kompanije “Emirejts” sa Ðokovićem sleteo je u Dubai iz Melburna posle 13 i po sati leta.

Novak je fotografisan na međunarodnom aerodromu u Dubaiju, a Rojters javlja da je najbolji teniser sveta pravio selfije sa navijačima na aerodromu.

“Hej druže, izvini zbog onoga što se dogodilo“, rekao je jedan čovek dok je spuštao masku za lice da bi napravio fotografiju sa Ðokovićem, koji je zadržao svoju masku dok je čekao odmah pored vazdušnog mosta da njegova pratnja izađe iz aviona.

Dok su njegov trener Goran Ivanišević i još dvojica u njegovoj pratnji sedeli u biznis klasi, Ðokoviću je omogućena privatnost prve klase za noćni let “Emirejtsa”.

Ðoković je po izlasku iz aviona stajao sam, nosio je tenisku torbu i držao pasoš, dok je čekao da njegova tri saputnika izađu iz aviona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak sa osmehom napustio Melburn (FOTO)
AUSTRALIJA, 16. 1. 2022.

Leti za Dubai

16.01.2022. 14:23

Novak sa osmehom napustio Melburn (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković napustio je aerodrom u Melburnu avionom kompanije "Emirates" koji leti za Dubai. Ðoković je prethodno viđen kako se ukrcava u avion, samo nekoliko sati nakon sudske presude kojom je potvrđeno da mu je ukinuta viza, na fotografija agencije Rojters, koja je napravljena na aerodromu, Novak Đoković se osmehuje fotografu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve