Sport
13.08.2020. 16:03
Tanjug

NOVIH 75 MESTA: Fondacija Novak Ðoković finansira vrtić u Stopanji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavnici opštine Trstenik, u prisustvu predstavnika Fondacije "Novak Ðoković" i Predškolske ustanove "Biseri" iz Stopanje, obeležli su danas početak radova na rekonstrukciji ove ustanove.

Vrednost projekta iznosi 24 miliona dinara, a kada bude završen, pružiće 75 novih mesta za mališane iz ovog i okolnih naseljenih mesta.

Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji "Novak Ðoković", istakao je da je osnovna želja Fondacije da ovom donacijom omogući da što već broj dece u ovoj lokalnoj zajednici stekne uslove za predškolsko obrazovanje.

Povezane vesti - Đoković uplatio pet miliona dinara pomoći Novom Pazaru

"Čak 657 maliišana koji žive na teritoriji Trstenika, nažalost nema mogućnost da pohađa vrtić i zato u ovoj lokalnoj zajednici postoji velika potreba za proširenjem kapaciteta predškolske ustanove. Ukupna kvadratura novog objekta iznosice približno 280 kvadratnih metara, tako da ce rekonstrukcija ovog vrtica omoguciti da 75 mališana boravi i odrasta u najboljim uslovima", kazao je Kovačević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ukupna vrednost donacije Fondacije "Novak Ðoković" iznosi 12 miliona dinara, od kojih će 10 miliona biti namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok će preostalih dva miliona biti upotrebljeno za opremanje novog vrtića.

Povezane vesti - INTERVJU BOGDAN OBRADOVIĆ: Novak će prestići Federera

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić izrazio je veliku zahvalnost Fondaciji i njenim osnivačima.

"Izgradnjom ovog objekta poboljšavaju se uslovi za kvalitetan rani razvoj i odrastanje dece kao i doprinos ostvarivanju naše težnje da izjednačimo uslove odrastanja i učenja na celoj teritoriji Trstenika, a naročito u sredinama koje imaju problem sa demografijom. Želimo da izrazimo zahvalnost i ponos, zbog svega što su Novak i Jelena Ðoković i Fondacija učinili za našu državu, i što će u narednom periodu učiniti za Trstenik, a nama će to biti dodatni motiv da nastavimo ulaganja u stvaranje boljih uslova za najmlađe generacije“, istakao je Ćirić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve