Sport
24.11.2019. 17:19
R. E.

NOVINAR ESPN-a: Divac nije izabrao Dončića jer nije voleo njegovog oca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svetska košarkaška javnost u poslednje vreme ne prestaje da priča o Luki Dončiću. Mladi Slovenac pruža neverovatne partije u dresu Dalasa i iz meča u meč ruši rekorde NBA lige, iako mu je ovo tek druga sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Međutim, kako se sve više bavimo Dončićem, tako se i sve glasnije spominje, iz ove perspektive, neverovatna greška Vlade Divca, koju je generalni menadžer Sakramenta napravio 2018. godine kada je, na draftu, kao drugog pika birao Marvina Beglija, preskočivši Dončiča.

Dončić je prošle sezone izabran za rukija godine, a ove je lider Dalasa i nameće se kao jedan od MVP kandidata. Sa druge strane Marvin Begli ne pruža loše partije, ali sa druge strane ni približno dobre kao Slovenac. Centar Sakramenta je ruki sezonu završio sa 15 poena, 7,6 skokova i 1 blokadom po meču, uz 50 odsto šuta iz igre.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Richard W. Rodriguez

Baš o razlozima ovakve odluke Vlade Divca, razgovarali su novinar ESPN-a Tim Mekmen i čuveni Adrijan Vojnarovski. Mekmen je izneo zanimljiv razlog zašto je legendarni srpski košarkaš doneo odluku da ne uzabere Dončića.

Povezane vesti - DONČIĆ O PARTIJAMA U NBA LIGI: Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovoliko

"Koliko sam ja razumeo situaciju, to što je Divac bio blizak sa Lukom i to što je poznavao njegovog oca je uticalo na stvari. On jednostavno nije imao dobro mišljenje o njegovom ocu i išao je logikom 'kakav otac, takav sin'. Vlade, to jednostavno nije tačno, on je potpuno druga osoba... Uprskao si stvar", izjavio je Mekmen.

Da li je ovo pravi razlog Divčeve odluke ili ne, iz ove perspektive nije toliko ni bitno. Ono što je činjenica, a što će godine, verovatno, tek dokazati jeste da je Divac napravio jednu od najvećih grešaka i da bi Sakramento danas sa Dončićem izgledao drugačije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve