Sport
31.08.2022. 09:22
Beta

Tenis

Novosti iz Njujorka: Nadal ide dalje, a Radukanu i Osaka iznenadile!

1
Izvor: Beta / AP / Frank Franklin II

Britanska teniserka Ema Radukanu nije uspela da odbrani titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je u prvom kolu izgubila od 40. teniserke sveta Francuskinje Aliz Korne posle dva seta 3:6, 3:6.

Radukanu, 11. teniserka sveta, izgubila je posle sat i 40 minuta i postala tek treća teniserka u istoriji koja je izgubila prvi meč u Njujorku posle osvajanja titule. Pre nje to su učinile šampionka iz 2004. godine Ruskinja Svetlana Kuznjecova i šampionka iz 2016. Andželik Kerber iz Nemačke.

Korne je sedam puta oduzela servis Radukanu, koja je napravila četiri brejka. Radukanu je izgubila 16 od 29 mečeva ove sezone. Francuskinja će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Katerine Sinijakove.

Četvorostruka grend slem šampionka Naomi Osaka iz Japana izgubila je u prvom kolu od Amerikanke Danijel Kolins sa 6:7, 3:6.

U prvom setu teniserke su napravile po brejk i odigran je taj-brejk, koji je Kolins dobila sa 7:5. Kolins je u drugom setu napravila dva brejka, jedan više od protivnice, što joj je bilo dovoljno za pobedu. To je drugi uzastopni grend slem turnir na kome je Osaka poražena na startu takmičenja. Kolins će u drugom kolu igrati protiv Moldavke Kristijane Bukše.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Australijanca Rinkija Hidžikatu sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:3.

To je bio prvi meč osvajača 22 grend slem titule Nadala na Ju Es openu od 2019. godine.

Četvorostruki šampion Ju Es opena će u drugom kolu igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li je OVO pravi razlog što Đoković ne igra na US Openu-u?
novak đoković

Šta vi mislite?

28.08.2022. 09:02

Da li je OVO pravi razlog što Đoković ne igra na US Openu-u?

Britanska novinarka Sofi Korkoran, na svom Twitter nalogu skrenuila je pažnju svojih pratilaca na razlog zašto je teniski turnir US Open odbio srpskog tenisera Novaka Đokovića ove godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve