Sport
14.05.2023. 21:05
Beta

KK Partizan

Obradović: "Primarni cilj je ABA liga"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je od početka sezone primarni cilj ABA liga, kao i da veruje da će igrači biti još motivisaniji za početak plej-ofa u regionalnom takmičenju.

"Primarni cilj koji smo postavili ispred sebe je od početka bila ABA liga, i pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije koji je bio prisutan do sada, možda čak i motivisaniji", rekao je Obradović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Partizana dočekaće u ponedeljak u hali "Aleksandar Nikolić" ekipu Studentskog centra, u prvom meču četvrtfinalne serije ABA lige.

Crno-beli su ove sezone oba puta savladali crnogorski tim u regularnom delu ABA lige. U Beogradu Partizan je slavio sa 91:82, dok su na gostovanju pobedili sa 100:81.

Obradović je rekao da su utakmice protiv Studentskog centra i prošle i ove sezone bile "zanimljive".

"Studentski centar je uvek imao izvanredno pripremljene utakmice, tako će očekujem to i ovog puta, s obzirom da su oni imali vremena da se pripreme. Poštovanje prema protivniku i ogromna želja da se krene sa plej-ofom ABA lige", rekao je on.
 

Partizan u duel sa podgoričkim timom ulazi nakon eliminacije u četvrtfinalu Evrolige od Real Madrida. Crno-beli su posle vođstva 2:0 u seriji poraženi sa 2:3.

Obradović je dodao da je igračima posle poraza u petoj utakmici dao slobodan dan, a da je od prvog treninga fokus samo na utakmici sa Studentskim centrom.

"Čak sam zamolio ljude u stručnom štabu i igrače da se ne vraćamo uopšte na Evroligu. To je završena priča, treba da razmišljamo o ovome što je ispred nas", istakao je on.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je da se ekipa okreće borbi za titulu u ABA ligi, i dodao da neće biti lako protiv Studentskog centra.
 

"Mi samo pravom motivacijom i fokusom možemo da otvorimo seriju kako treba, sa pobedom sutra i da se pripremimo potom za utakmicu u Podgorici. Spremni smo, zaboravili smo sve što se dogodilo u prethodnom periodu, okrećemo se novim ciljevima", zaključio je Anđušić.
 

Četvrtfinalna serija ABA lige igra se na dve pobede, a pobednik u polufinalu igra protiv Cedevita Olimpije.

Prvi meč Partizana i Studentskog centra igra se u ponedeljak od 19.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KK Partizan se ponovo obratio navijačima
1

Apel

02.05.2023. 11:01

KK Partizan se ponovo obratio navijačima

Košarkaški klub Partizan apelovao je na navijače da na meč protiv Real Madrida dođu ranije kako bi se izbeglo stvaranje gužve na ulazima u Beogradsku arenu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve