Sport
02.06.2022. 09:16
R.E.

Košarka

Obradović: Sudije su bile u pravu, ali zašto nije prekinut i prethodni meč?

KOSARKA: PARTIZAN NIS -  CRVENA ZVEZDA MTS
Izvor: Beta / ABA LIGA/Partizan NIS / Dragan Stjepanovic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da su sudije bile u pravu kada su prekinule treći meč finala ABA lige između njegove ekipe i Crvene zvezde, ali je upitao zašto se to nije dogodilo i na prethodnoj utakmici.

"Tamo gde sam stao na poslednjoj konferenciji za štampu, a to je neko zadovoljstvo da je tim pokušao da da sve od sebe i da se bori od prvog do poslednjeg sekunda. Zahvaljujući tom moralu, želji i borbenosti uspeli smo da dobijemo utakmicu u veoma teškim uslovima za igranje", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

"Kad kažem veoma teškim, mislim na klizav parket koji je smetao igračima obe ekipe i pravo je čudo da se niko nije povredio. Rade Zagorac je rekao da se dobro oseća. Srećom, nije se niko povredio ni iz Crvene zvezde ni iz Partizana", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobedili su kao domaćini Crvenu zvezdu sa 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13), i tako smanjili na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige.

"Probaćmo da damo sve od sebe da dođemo i do pete utakmice. Ovo traži mnogo energije, koncentracije, želje, požrtvovanja. Nije lako, pre svega igračima. Nadam se da ćemo skupiti dovoljno energije da i u petak odigramo još jednu utakmicu na ovakav način, što se tiče požrtvovanosti, želje i energije", rekao je trener Partizana.

Sudije su zbog ubacivanja raznih predmeta na teren prekinule utakmicu 57 sekundi pre kraja i otišle u svlačionicu. Partizan je tada vodio sa 68:65.

"Tad je već pozvan tajm-aut i tada smo znali šta treba da radimo. Sve smo prošli, ali bila je ta pauza koja trajala...", rekao je Obradović.

Prekid je trajao gotovo 40 minuta, a nastavljen je pošto su ispražnjeni delovi tribina u hali "Aleksandar Nikolić".

"Od prvog dana sam apelovao na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam i rekao navijačima kad sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga. Da bi bila ozbiljna, mora da se poštuju akteri utakmice, prvo igrači, pa svi mi ostali koji smo na klupi", rekao je Obradović.

"Regularnost takmičenja je nešto što je važno. Sada su sudije donele odluku da isprazne deo tribina i bile su apsolutno u pravu, ali imam problem zašto se to nije dogodilo na prethodnoj utakmici jer je isto to bilo i na prethodnoj utakmici. Taj kriterijum u prethodnoj utakmici nije postojao", dodao je on.

Obradović je istakao da će se uvek boriti za kriterijum gde su sigurnost igrača i svih na terenu uvek najvažniji.

"Apelujem na navijače Partizana da ovo više nikad ne rade. Da dozvole protivničkom timu da igra, kao što bih ja voleo da se osećam tako na bilo kom terenu. Ovo je slika koja je otišla u svet, kao i slika od pre tri dana. Šta će ljudi da misle o nama? Šta če da se priča? Isto je bilo. Padale su flaše, padali su predmeti i na prethodnoj utakmici. Velika je sramota i to od pre tri dana i ovo večeras", rekao je on.

Obradović je na kraju apelovao i na novinare da prenesu ono što vide i da apsolutno ne treba da ima veze ko za koga navija kada je reč o bezbednosti igrača na terenu.

"Kad doleti flaša, kovanica, upaljač, isto je da li povredi nekog od igrača Zvezde ili od nas. Nikakve razlike nema", rekao je Obradović.

"Vas molim, medije, kao neko ko ima moć, da sve što vidite napišete. Da date primere ko podgreva strasti, a ko je protiv toga? Da li sam bilo šta loše uradio? Da li sam dao izjavu protiv nekoga od kad sam došao? Ako imate, ja sam spreman da mi pokažete. Samo fer i sportski, od prvog sekunda kad sam došao, ali što više pokušavaš da budeš fer i sportista, da te prave da si ne znam šta. Najbolje za sve bi bilo da se vratimo sportu, da se vratimo košarci", zaključio je Obradović.
 

 

Četvrti meč finalne serije na programu je u petak od 18.30, a domaćin je ponovo Partizan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saopštenje Crvene zvezde nakon utakmice
KOSARKA: PARTIZAN NIS -  CRVENA ZVEZDA MTS

Košarka

02.06.2022. 09:08

Saopštenje Crvene zvezde nakon utakmice

Košarkaški klub Crvena zvezda pozvao je da im se javno kaže da li treba da ustupe titulu Partizanu i treneru Željku Obradoviću, kao i da će od ovog trenutka za sve što se bude dešavalo u finalnoj seriji smatrati odgovrnim ABA ligu i crno-bele.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve