Sport
16.09.2021. 13:44
Tanjug

Božidar Maljković

"Odlaskom Dušana Ivkovića ostaje velika praznina"

božidar Maljković
Izvor: AFI / VALDA KALNINA

Jugoslovenska, srpska i evropska košarka izgubile su veliko trenersko ime sa impozantnom biografijom i bogatim doprinosom košarci, izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković povodom odlaska legendarnog Dušana Dude Ivkovića.

Čuveni srpski trener preminuo je danas u 78. godini života.

"Svoje pregalaštvo i posvećenost pokazao je u Grčkoj i u Rusiji, a ogroman doprinos Dušana Ivkovića jeste i u edukaciji mladih trenera kao i u organizaciji velikih košarkaških seminara jer je od samog osnivanja bio predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije", rekao je Maljković Tanjugu.

Maljković, koji je i sam kao trener ostavio dubok trag u evropskoj košarci, dodao je da su pod rukovodstvom Dude Ivkovića odgojene generacije mladih košarkaša i mladih trenera.

"Nakon smrti Dusana Ivkovića ostaje velika praznina. Svi akteri današnje košarke moraće da ulože svo svoje znanje i velike napore da tu prazninu popune. Ovom prilikom u svoje lične ime i u ime Olimpijskog komiteta Srbije izražavam saučešće supruzi Neni, kao i njihovoj deci, na velikom gubitku", poručio je Maljković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Legenda je otišla u legende“: Opraštanje od Dude Ivkovića
Duda Ivković, 16. 9. 2021.

Tužna vest

16.09.2021. 11:08

"Legenda je otišla u legende“: Opraštanje od Dude Ivkovića

Tužna vest da je preminuo Dušan Duda Ivković potresla je ne samo Srbiju. Na društvenim mrežama kao da se piše samo o tome da nas je napustio jedan od najvećih: čuveni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke.
Zbogom selektore

Dušan Duda Ivković

Dušan Duda Ivković
16.09.2021. 10:34

Zbogom selektore

Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve