Sport
26.04.2024. 17:38
Beta

Izvršni odbor odlučio

Odluke Fudbalskog saveza Srbije: Gde niču novi stadioni, ko dobija nagrade...

fudbal Srbija
Izvor: Shutterstock

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) doneo je danas odluku o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu.

Kako je objavljeno na sajtu FSS, u Sportskom centru u Staroj Pazovi održana je sednica IO kojom je predsedavao potpredsednik Saveza Branilav Nedimović.

Jedna od najvažnijih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije.

Odluka o izgradnji regionalnih centara u Nišu i Novom Sadu su projekti koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pored novih centara, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji.

Takođe, na sednici usvojen je Kalendar takmičenja za sezonu 2024/2025, kao i odluka o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja.

"Dijamantsku loptu" FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, a "Zlatna lopta" pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu reprezentacije, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću.

Važna odluka odnosi se i na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period od 2024. do 2028. godine.

Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi, a do sada je više od 2.000 klubova dobilo donaciju FSS.

Usvojen je i Finansijski izveštaj za period od 1. januara do 31. decembra 2023. godine i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu.

Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS.

Odlučeno je i da će treća redovna sednica Skupštine FSS biti održana 27. maja u Staroj Pazovi.

Čelni ljudi FSS pružili su podršku selektoru reprezentacije Draganu Stojkoviću i igračima za dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksijevi “orlovi“ (ne)spremni za Evropu
piksi fss

"Ni na nebu ni na zemlji"

03.04.2024. 15:00

Piksijevi “orlovi“ (ne)spremni za Evropu

Uprkos pobedi, dogodio se novi promašaj. “Orlovi“ su i na Kipru, baš kao i pre nekoliko dana u Rusiji protiv Rusije, prenisko leteli.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve