Sport
16.05.2023. 04:10
R.E.

Za i protiv

Olimpijske igre u Berlinu 2036?

Olimpijske igre
Izvor: Shutterstock

Ideja da se Olimpijske i Paraolimpjske igre 2036. održe u Berlinu je dobra, ocenila je nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer u čijem je resoru i sport.

Fezerova je podsetila da će te godine i inače biti potrebno istorijsko suočavanje sa Olimpijskim igrama koje su nacisti organizovali u Berlinu tačno sto godina ranije, 1936.

"Onda je zamislivo i da to suočavanje bude posebno izraženo na mestu gde se dogodilo, gde se desila segregacija, to strahovito nipodaštavanje ljudskosti", rekla je za portal Pajonir (Pioneer).

Ako se Olimpijske igre 2036. stvarno održe u Nemačkoj, moraće da se uradi i "jako mnogo pratećih stvari", rekla je nemačka ministarka, a prenosi dpa.

"To su bile užasne igre 1936. Nacisti su tamo organizovali svoje igre i hteli su sami sebe da reklamiraju", dodala je Fezerova.

"Smatram da bi to u principu bio dobar korak da se ponovo kandidujemo za Olimpijske igre. Ja se za to veoma zalažem".

Nemačka će tako, ocenila je, da dobije na kredibilitetu kada se zalaže za poštovanje standarda ljudskih prava na velikim manifestacijama u inostranstvu.

"Ako tražimo ispunjavanje takvih kriterijuma, mislim da onda treba da prednjačimo svojim dobrim primerom pa i da ponovo dopustimo takvu veliku sportsku manifestaciju u Nemačkoj", zaključila je Fezerova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Olimpijski plamen će krenuti iz Marseja
1

OI u Parizu 2024.

03.02.2023. 14:22

Olimpijski plamen će krenuti iz Marseja

Put olimpijskog plamena u Francuskoj, uoči Olimpijskih igara u Parizu, počeće u proleće 2024. godine u Marseju, saopštili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve