Sport
18.04.2022. 11:37
R.E.

NBA

"Ovo je plej-of": Irvingov srednji prst Bostonu (VIDEO)

Irving
Izvor: Beta/AP / Steven Senne

Košarkaši Bostona i Bruklina odigrali su sjajnu utakmicu na početku plej-ofa. Boston je pobedio uz zvuk sirene rezultatom 115:114 i tako poveo sa 1:0.

Na utakmici je viđeno sve ono zbog čega volimo plej-of najjače košarkaške lige na svetu - sjajni potezi, emocija, dobra atmosfera, borba za svaki poen, koš u poslednjoj sekundi.

Junak utakmice bio je Džejson Tejtum koji je košem uz zvuk sirene doneo svom timu pobedu. Tejtum je postigao 31 poen, a pratio ga je Braun sa 23 poena.

Ipak, ono što je obeležilo prvu rundu plej-ofa Istočne konferencije jeste "duel" navijača Bostona i Irvinga.

Ljubav između navijača Seltiksa i Irvinga prestala je onog trenutka kada je Kajri napustio ekipu Bostona, pa se vatrena atmosfera u TD Gardenu mogla i očekivati. 

Navijači Seltiksa su tokom čitave utakmice zviždali, dobacivali i vređali Irvinga, ali se to nije odrazilo na sinoćnji performas bivšeg igrača ekipe iz Masačusetsa. Irving je postigao 39 poena, od toga 18 u četvrtoj četvrtini.

Međutim, Irving ne bi bio Irving da je mogao da ostane imun na vređanje navijača, već im je vratio istom merom tako što u više navrata navijačima pokazao srednji prst.

Takođe, posle utakmice je imao šta da kaže o svom duelu sa navijačima Seltiksa.

"Vidite, onde odakle ja dolazim, navikao sam na ovo. Nema tu ništa novo kad dođem u dvoranu, znam kako će to sve izgledati. To je ista energija, ono što su oni spremili meni, ja vraćam njima istom merom", rekao je Irving, a potom dodao:

"Ne radi se ovde o baš svakom navijaču Bostona. Ne želim sve da napadam, ali kada vas neko psuje i vređa, ne preostaje vam ništa drugo nego da te stvari shvatite potpuno takmišarski. Od nas se očekuje da budemo pristojni i tolerantni. Je**š to. Ovo je plej-of!"
 

Sledeću utakmicu Netsi i Seltiksi odigraće se u noći između srede i četvrtka sa početkom u 1 sat po srednjeevropskom vremenu. Sa pravom možemo da očekujemo još napetiju atmosferu u TD Gardenu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nikola Jokić - Prvi u istoriji NBA lige sa ovim brojkama
Nikola Jokić

Još jedan rekord

08.04.2022. 10:17

Nikola Jokić - Prvi u istoriji NBA lige sa ovim brojkama

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Memfisa sa 122:109 i tako obezbedili šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije i direktan prolaz u plej-of NBA lige.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve