Sport
21.11.2023. 21:03
Beta-AFP

Svetsko prvenstvo 2026.

Palestinci izgubili od Australije ali dobili VATRENU PODRŠKU

1
Izvor: AP

Fudbalska reprezentacija Palestine, uprskos vatrenoj podršci sa tribina, izgubila je u Kuvajtu od Australije s 1:0 utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026.

Palestinski fudbaleri su se osećali kao kuće na stadionu Džaber Al Ahmad u Kuvajtu, ispunjenom zastavama svoje države, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Posle prve utakmice od početka rata između Izraela i Hamasa - remija pre pet dana sa Libanom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, palestinska selekcija je ovog puta bila "domaćin" 1.200 kilometara od sukoba u Pojasu Gaze.

Hiljade navijača su došle da podrže Palestince. Uz zastave, postavljeni su i transparenti "Oslobodite Gazu" i fotografije ključeva koji simbolizuju domove koji su Palestinci izgubili tokom stvaranja Izraela 1948. godine.

"Palestina je u našim srcima. Došli smo na stadion, i mladi i stari, da pokažemo našu podršku", rekla je za Frans pres Anfal Al-Azmi, 45-godišnja Kuvajćanka.

"Rezultat utakmice nije bitan. Došli smo da prenesemo poruku", rekao je Vael Jusef Labad, 40-godišnji Palestinac iz Aškelota.

Na tribinama nisu bili samo navijači palestinskog porekla, bili su i mnogi iz drugih zajednica koje žive u naftom bogatoj zalivskoj zemlji.

"Kuvajt i Palestina su jedno. Danas smo mi gosti Palestine u njihovoj zemlji", naveo je Ahmed Al-Anezi, 36-godišnji Kuvajćanin.

"Ovde smo da podržimo našu braću. Mi smo jedno", istakao je 18-godišnji sirijski student Jahja Šaher.

Trebalo je da fudbaleri Palestine ovu utakmicu, po planu, odigraju u Ramali, na Zapadnoj obali. Ali, rat koji je nedaleko počeo pre šest nedelja, odlučio je drugačije - da se igra u bezbednom Kuvajtu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve