Sport
17.03.2023. 14:15
Beta

Saga se nastavlja

Partizan će se žaliti na kaznu Lesora

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Košarkaški klub Partizan žaliće se na kaznu koju je danas ABA liga izrekla centru crno-belih Matijasu Lesoru, nezvanično saznaje agencija Beta.

Lesor je kažnjen sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra zbog udaranja igrača Zvezde Filipa Petruševa po završetku derbija, a crno-beli će žalbom pokušati da smanje broj mečeva koje će francuski košarkaš propustiti.

ABA liga je u obrazloženju odluke o kazni navela da je, shodno izveštaju delegata utakmice, Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario Petruševa u predelu lica, kao i da igrač Zvezde "nije pružio nikakav otpor" i "nije reagovao na udarac i odgurivanje".

Liga je, takođe, navela da je reakcija košarkaša Partizana bila "krajnje neprimerena i preterana", kao i da za reakciju Lesora nije bilo nikakvog povoda.

Partizan je u ponedeljak posle velikog preokreta pobedio Zvezdu u utakmici 21. kola ABA lige, a posle utakmice Lesor je udario Petruševa.

Lesor se u utorak izvinio i rekao da je to uradio nakon što ga je Petrušev udario tokom četvrte četvrtine. Petrušev je nakon toga policiji dao izjavu povodom ovog incidenta, dok je Zvezda, koja je tražila suspenziju Lesora do kraja sezone, podnela krivičnu prijavu protiv igrača Partizana.

Ekipa Partizana je prva na tabeli ABA lige sa 19 pobeda i dva poraza, odnosno ima dve pobede više od Crvene zvezde koja ima meč manje.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet kola, a Partizan će igrati protiv Cedevita Olimpije, FMP-a, Igokee, Zadra i Budućnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Petrušev dao izjavu policiji
1

KK Crvena zvezda

15.03.2023. 14:55

Petrušev dao izjavu policiji

Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev dao je  u policiji izjavu povodom incidenta sa košarkašem Partizana Matijasom Lesorom, koji ga je udario po završetku utakmice u ABA ligi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve