Sport
20.06.2022. 14:37

Obradović suspendovan

Partizan kažnjen zbog "narušavanja ugleda KLS"

Partizan
Izvor: Beta/ABA LIGA/Partizan NIS / Dragan Stjepanovic

Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 1.812.000 dinara zbog odbijanja da igra u plej-ofu Superlige Srbije, dok je trener crno-belih Željko Obradović suspendovan na četiri utakmice, saopštila je Košarkaška liga Srbije (KLS).

Kako se navodi, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara jer je odbio da igra utakmice protiv FMP-a, sa 1.200.000 dinara zbog "narušavanja ugleda KLS" i sa 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige.

"Treneru Partizana Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS", navodi se u saopštenju lige.
 

Po odluci Disciplinskog sudije, na četiri naredne utakmice takmičenja KLS svoju dužnost neće moći da vrši ni službeni predstavnik Partizana Dule Karavesović, dok je odgovornom licu crno-belih Dejanu Kijanoviću izrečena suspenzija u trajanju od šest meseci.

Disciplinski sudija lige je, na kraju, predložio da se "Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu Partizana u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan posle osam godina ponovo učesnik Evrolige
košarka

Košarka

16.06.2022. 14:20

Partizan posle osam godina ponovo učesnik Evrolige

Košarkaši Partizana igraće naredne sezone u Evroligi, saopšteno je u četvrtak nakon sastanka Borda tog takmičenja.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve