Sport
17.05.2024. 21:31
Beta

Savladan Čukarički

Partizan obezbedio drugo mesto i borbu za Ligu šampiona

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima ekipu Čukaričkog 1:0 i tako kolo pre kraja takmičenja u Superligi Srbije obezbedili drugo mesto na tabeli.

Partizan je tako obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona.

Crno-beli posle ove pobede, 24. u šampionatu, imaju 77 bodova, odnosno pet bodova više od trećeplasirane ekipe TSC koja je danas poražena u gostima od Mladosti 0:2.

Jedini gol na Banovom brdu postigao je Ksander Severina u 55. minutu.

U prvom poluvremenu meča na Banovom brdu nije bilo golova, ali je Čukarički bio bolji i imao više prilika, ali je Aleksandar Jovanović bio sjajan na golu Partizana.

Crno-beli su poveli iz prve prave šanse na utakmici, u 55. minutu, kada je Severina udarcem sa oko 15 metara zatresao mrežu domaćeg tima.

Do kraja meča je bilo još prilika, najbolju je imao igrač domaćeg tima Nemanja Tošić, ali se rezultat nije menjao. Čukarički je meč završio sa igračem manje, pošto je Marko Dočić u 95. minutu dobio crveni karton.

"Mogu da budem zadovoljan ispunjenim ciljem, ali ne mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom gde nismo igrali onako kako smo hteli. Još jednom moram da pomenem Aleksandra Jovanovića koji je ove sezone fantastično branio i koji je u prvom poluvremenu tri ili četiri sigurna gola. Drugo poluvreme smo odigrali onako kako smo hteli taktički. Čestitiam igračima jer su oni najzaslužniji za ovo", rekao je Nađ za Arenu sport.

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Istovremeno, Mladost je na svom terenu golovima Marka Veličkovića u 14. i Aleksandra Varjačića u 54. minutu slavila protiv TSC-a.

Pred poslednje kolo Superlige Srbije, Čukarički je šesti na tabeli sa 57, a Mladost sedma sa 46 bodova.

Fudbaleri Partizana će u poslednjem kolu dočekati Radnički 1923, Čukarički će gostovati Crvenoj zvezdi, TSC će ugostiti Napredak, a Mladost ide u goste Vojvodini.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
24°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve