Sport
20.12.2023. 20:26
Beta

I bi 171. "večiti derbi"

Partizanu POBEDA nad Zvezdom i JESENJA TITULA

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Partizana trijumfovali su u 171. "večitom derbiju".

Crno-beli su pobedili na svom terenu ekipu Crvene zvezde 2:1, u utakmici odloženog devetog kola Superlige Srbije.

Ekipa trenera Igora Duljaja upisala je 15. pobedu ove sezone i osigurali su titulu jesenjeg prvaka.

Partizan je prvi na tabeli Superlige pred zimsku pauzu sa 47 bodova, dok je Zvezda druga sa bodom manje.

Strelci za crno-bele bili su Bibras Natho iz VAR penala u 41, nakon prekršaja Milana Rodića nad Aranđelom Stojkovićem i Mateus Saldanja u 66. minutu.

Jedini gol za crveno-bele postigao je "rezervista" Šerif Ndiaje u 71. minutu.

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Na derbiju VAR je dva puta poništio pogotke Jovana Mijatovića zbog ofsajda, u 26. i 85. minutu.

Posle prvih desetak minuta bez velikih uzbuđenja u Humskoj, Partizan je prvi zapretio preko Natha i Saldanje. U razmaku od nekoliko minuta, Glazer je zaustavio pokušaje Natha i Saldanje, a Izraelac je šutirao i pored gola.

Zvezda je nakon toga preuzela inicijativu. Jovan Mijatović je u 26. minutu pogodio mrežu Partizana, ali je gol poništen zbog ofsajda. U 31. minutu, posle kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Partizana, prvo je pokušao Aleksandar Katai, a potom i Piter Olajinka, ali je njegov udarac na gol-liniji zaustavio Svetozar Marković.

Pokušao je potom i Bukari, ali u tim momentima kada je Zvezda bila opasnija i napadala, Partizan je poveo.

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN KARADAREVIC

Milan Rodić je u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija Nenad Minaković je posle poziva iz VAR sobe i gledanja snimka pokazao na belu tačku. Siguran izvođač penala bio je Natho koji je u 41. minutu doneo vođstvo crno-belima.

Na početku drugog poluvremena je bilo prilika na obe strane, a u jednu od boljih je imao Zahid ali je njegov pokušaj, posle lepog proigravanja Saldanje, blokirao Dragović.

Dok je Zvezda pokušavala da stigne do izjednačenja, crno-beli su duplirali prednost u 66. minutu. Posle lošeg ispucavanja lopte Glazera, lopta je stigla do Zahida, koji je proigrao Saldanju kojem nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Odmah posle gola Partizana, Mijatović je bio u dobroj prilici na drugoj strani, ali je Jovanović dobro intervenisao.

Zvezda se u 71. minutu vratila u igru pošto je Endiaje dobro reagovao i uklizavanjem posle dodavanja Bukarija poslao loptu iza leđa Jovanovića.

Crveno-beli su do kraja meča sve karte bacili na napad - dobro je pokušao Kanga iz slobodnog udarca, potom je Mijatoviću poništen još jedan gol zbog ofsajda i na kraju je Katai u 98. minutu promašio poslednju šansu za Zvezdu.

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Partizan je ovom pobedom prekinuo niz od devet derbija bez trijumfa, u kojima je Zvezda bila bolja tri puta, uz šest remija, dok su crveno-beli nastavili post u Humskoj, gde su poslednji put slavili 2016. godine.

Derbi u Humskoj odigran je pred više od 15.000 gledalaca, a južna tribina bila je prazna zbog bojkota najvatrenijih pristalica crno-belih.

Partizan će u prvom kolu posle zimske pauze, početkom februara, gostovati Javoru, dok će Crvena zvezda dočekati Voždovac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve