Sport
30.10.2023. 22:45
Beta

Večiti derbi u ABA ligi

Partizan opet bolji od Zvezde

1
Izvor: ABA LIGA/Partizan Mozzart Bet / Dragana Stjepanovic

Partizan je posle slavlja u meču Evrolige, upisao još jednu pobedu nad Crvenom zvezdom, ovog puta u ABA ligi.

Crno-beli su bili bolji i u prvom večitom derbiju u regionalnom takmičenju ove sezone. Za razliku od neizvesnog meča odigranog na evro sceni pre samo četiri dana, u 5. kolu ABA lige bili su ubedljiviji - 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:24).

Partizan je do pobede predvodio Frenk Kaminski sa 22 poena, a pratili su ga Aleksa Avramović sa 15, Zek Ledej i Pi Džej Doužer sa po 12 i Danilo Anđušić sa 11 poena.

Kod Zvezde bolji od ostalih bio je Šabaz Nejpir sa 23 poena i osam asistencija.

Tim Željka Obradovića tako je crveno-belima naneo prvi poraz ove sezone u regionalnoj ligi, nakon četiri vezane pobede. 

Za razliku od evroligaškog derbija, ovaj je mnogo bolje otvorila Zvezda. Crveno-beli su serijom 7:0 poveli posle tri minuta igre vodili sa 11:4, ali je Partizan odmah uzvratio na isti način - serijom 7:0.

1
Izvor: ABA LIGA/Partizan Mozzart Bet / Dragana Stjepanovic

Usledila je nova serija Zvezde, koju su trojkama završili Teodosić i Gedraitis za prvu dvocifrenu prednost gostujućeg tima na utakmici (11:21). Zvezda je do kraja prve četvrtine zadržala prednost i na prvi odmor je otišla sa osam poena prednosti (17:25).

Crno-beli su drugih deset minuta igre započeli sa sedam vezanih poena, a posle trojke Kaminskog stigli su i do prvog vođstva na utakmici (27:26). U finišu druge deonice Partizan je "eksplodirao", polako je uvećavao prednost, da bi na kraju došao i do maksimalnih plus 11 - 47:36.

Partizan je treću četvrtinu otvorio trojkom Anđušića, nadovezali su se potom i Smailagić i Avramović i doneli svom timu "plus 17" posle nešto više od dva minuta igre. Imao je potom Partizan i 19 poena prednosti, ali je u finišu treće deonice usledio pad u igri domaćeg tima. Zvezda je to iskoristila, pokrenuo ju je Nejpir, pa je vođstvo crno-belih pred poslednjih deset minuta bilo 72:63.

Trojka Teodosića na startu poslednje deonice primakla je Zvezdu na šest poena, ali je Partizan uspeo da odbije svaki nalet Zvezde do kraja.

1
Izvor: ABA LIGA/Partizan Mozzart Bet / Dragana Stjepanovic

Pobedu Partizana najavio je Avramović ukradenom loptom Teodosiću i poenima iz kontranapada na dva minuta i 40 sekundi pre kraja, a tačku na ovaj derbi praktično je stavio Ledej trojkom na minut i po pre kraja za novu dvocifrenu prednost Partizana (94:84).

Obe ekipe sada imaju po četiri pobede i jedan poraz i nalaze se na deobi drugog mesta na tabeli ABA lige.

Partizan će u narednom kolu ABA lige gostovati Splitu, dok će Crvena zvezda dočekati Budućnost.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve