Sport
27.02.2023. 16:50
Beta

Odloženi meč Superlige

Partizan i Radnički 1923 podelili plen

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Fudbaleri Partizana i Radničkog 1923 odigrali su u Beogradu nerešeno - 1:1, u poslednjoj utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su poveli u 12. minutu pogotkom Kvinsija Meninga, a izjednačenje i bod kragujevačkom timu doneo je Milutin Vidosavljević u 80. minutu.

Taj meč trebalo je da bude odigran u nedelju, ali je odložen za 24 sata zbog loših vremenskih uslova.

Partizan je drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 50 bodova, odnosno ima 13 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Na drugoj strani, Radnički 1923 je osmi tim lige sa 27 bodova.

Crno-beli su, posle poraza od Šerifa, odigrali još jedan slab meč u Humskoj, poveli su i imali su prednost, ali je Radnički 1923 do kraja više želeo gol i na kraju je uspeo da izjednači desetak minuta pre kraja.

Na svom debiju, Andres Kolorado je sa svoje polovine poslao loptu ka Meningu, pogrešio je Nikola Miličić, nakon čega je Holanđanin izašao sam ispred golmana Radničkog 1923 i lako pogodio za 1:0 u 12. minutu.

Taj rezultat je pisao na semaforu do 80. minuta kada je Vidosavljević lepim golom sa ivice kaznenog prostora savladao Aleksandra Popovića i doneo veliki broj svom timu.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je posle remija da je to "trenutna realnost" u kojoj se ekipa nalazi.

"Ovo je realnost trenutno fudbalskog kluba Partizan i naše ekipe. Pokušavali smo koliko smo mogli, u jednom trenutku smo mogli da rešimo utakmicu, a posle smo mogli da izgubimo i ovaj jedan bod, tako da je ovo realnost za fudbalski klub Partizan", rekao je Petrić za Arenu sport.

Petrić je prokomentarisao nezadovoljstvo golmana Partizana Aleksandra Popovića, koji je nakon utakmice upitao "Zašto se povlačimo 17. utakmicu zaredom".

"Ako je to rekao to je njegova sramota. Ako su bili do sada zajedno treba da budu i ponovo zajedno. To je njegova sramota", zaključio je Petrić.

Fudbalere Partizana u narednom kolu Superlige očekuje večiti derbi protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić", dok će Radnički 1923 dočekati TSC.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemanja Vidić saopštio svoj tim za FSS
Nemanja Vidić ATA

Trka traje...

27.02.2023. 13:11

Nemanja Vidić saopštio svoj tim za FSS

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić predao je spisak ljudi koje planira da postavi na rukovodeća mesta u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) ako pobedi na izborima zakazanim za 14. mart.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve