Sport
08.08.2022. 11:21
R.E./RTS

Košarkaška legenda

Paspalj o košarci u Srbiji: Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina

Žarko Paspalj
Izvor: EPA / SASA STANKOVIC

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj nije zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi srpska košarka, posebno muška reprezentacija koja ne pravi očekivane rezultate.

Paspalj je istakao da ne postoji sistem koji je ranije donosio uspehe i njegovo rešenje moglo bi da podeli sportsku javnost u Srbiji – kvalitetan stranac.

Član jedne od najuspešnijih generacija u istoriji naše košarke navodi da je trenutno stanje u našem timu posledica lošeg rada koji traje godinama.

"Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo", rekao je Paspalj za Maksbet radio, prenosi RTS.
 

Rezultati koje beleži nacionalni tim, posebno u poslednjih pet godina, sve su samo ne dobri.

"Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći."

Paspalj ima rešenje za navedeni problem.

"Mislim da nam je potreban stranac na poziciji 'četiri', koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson, prim. aut). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije", zaključio je Paspalj.
 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Danilović, Bodiroga, Ðorđević i Paspalj za Kuću slavnih
Dejan Bodiroga

Da li je vreme?

10.09.2021. 15:30

Danilović, Bodiroga, Ðorđević i Paspalj za Kuću slavnih

Košarkaške legende Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Aleksandar Ðorđević, Žarko Paspalj, kao i košarkašica Marija Veger Demšar nalaze među kandidatima za FIBA Kuću slavnih u klasi 2022. godine, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve