Sport
30.12.2022. 18:35
Beta

Minut za legendu

Lige u Italiji, Španiji i Francuskoj odaju počast Peleu

1
Izvor: Beta / AP / Ray Stubblebine

Španska fudbalska liga Primera, francuska Liga 1 i italijanska Serija A odaće počast brazilskoj fudbalskoj legendi Peleu, koji je preminuo u četvrtak.

Španska Primera je u saopštenju za javnost navela da će svi mečevi 15. kola šampionata početi minutom ćutanja u čast Pelea.

Francuska Liga 1 i Liga 2 organizovaće pred mečeve 17. kola minut aplauza, a na ekranima će biti prikazana slika Pelea sa trofejem na Svetskom prvenstvu koji je Brazil osvojio 1970. godine, saopštila je francuska Profesionalna fudbalska liga (LFP).

U Italiji će se minut ćutanja održati pred mečeve Serije A narednog kola koje je na programu 4. januara, saopštio je Italijanski fudbalski savez (FIGC).

Pele, brazilska fudbalska legenda i jedini fudbaler koji je tri puta osvoji Svetsko prvenstvo, preminuo je u bolnici Albert Ajnštajn u Sao Paolu, u kojoj se lečio od raka debelog creva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lopta plače, Pele je mrtav (FOTO)
1

Svetska štampa piše...

30.12.2022. 12:16

Lopta plače, Pele je mrtav (FOTO)

Mediji širom sveta slave legendarnog Brazilca koji je preminuo u četvrtak u 83. godini, jedinog fudbalera u istoriji koji je tri puta bio svetski prvak.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve