Sport
03.12.2022. 22:47
Beta

"Molite se za kralja"

Pele na Mundijalu (FOTO)

1
Izvor: Beta / AP / Abbie Parr

Gradske vlasti Dohe, domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu, ukrasile su nekoliko svojih zgrada fotografijom legendarnog fudbalera Pelea, koji je trenutno u Brazilu u bolnici zbog respiratorne infekcije, sa porukom da se što pre oporavi.

Kako je javila je agencija Frans pres, fotografije se nalaze na severu grada oko stadiona Lusail gde će biti odigrano finale Mundijala, oko velikih nebodera i nedaleko od stadiona Kalifa.

Na fotografiji je prikazan Pele u čuvenom zelenom dresu sa brojem 10, i rečima na engleskom "Get well soon" (Ozdravi što pre). Slike se nalaze i na šetalištu u Dohi.

Francuski fudbaler Kilijan Mbape odao je počast Peleu na Twitteru porukom "Molite se za kralja".

Kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn je na konferenciji za novinare govorio i o zdravstvenom stanju Brazilca.

"Očigledno sve svoje misli upućujemo njemu (Peleu) i njegovoj porodici. On je inspiracija u našem sportu, neverovatan igrač i neverovatna ličnost", rekao je Kejn.

Legendarni Pele (82) je od utorka u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu, gde prima antibiotike. On je prošlog septembra podvrgnut operaciji tumora debelog creva i od tada je na lečenju hemoterapijom.

Bolnica je saopštila da je Pele primljen kako bi se regulisala doza lekova.

Edson Arantes do Nasimento (Nascimento), poznatiji kao Pele, koji je sa 17 godina zaigrao za reprezentaciju Brazila na Svetskom prvenstvu 1958, osvojio je tri titule svetskog šampiona - 1958, 1962. i 1970. godine.

Sve vesti, zanimljivosti, intervjue... u vezi sa Svetskim prvenstvom u fudbalu, pratite u Ekspres specijalu Katar 2022.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pele ponovo u bolnici
Pele, 14. 9. 2021.

Nije zabrinjavajuće

30.11.2022. 21:15

Pele ponovo u bolnici

Legendarni brazilski fudbaler Pele hospitalizovan je u Sao Paolu kako bi mu bili regulisani lekovi koje koristi u borbi protiv tumora debelog creva, potvrdila je njegova ćerka Keli Nasimento.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve