Sport
20.04.2022. 11:29
Beta-AFP

Sao Paolo

Pele opet u bolnici

pele, 20. 4. 2022.
Izvor: EFE / SEBASTIAO MOREIRA

Legendarni brazilski fudbaler Pele od ponedeljka je u bolnici u Sao Paolu u okviru lečenja raka debelog creva, koji je otkriven u septembru prošle godine, saopštila je lokalna bolnica.

Zdravstveno stanje 81-godišnjeg bivšeg fudbalera je "dobro i stabilno i očekuje se da će narednih dana napustiti bolnicu", navodi se u saopštenju bolnice Albert Ajnštajn.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena, mora da posećuje kliniku najmanje jednom mesečno kako bi prošao testove i nastavio hemoterapiju zbog tumora debelog creva.

Jedini igrač koji je osvojio titule na tri svetska prvenstva (1958, 1962. i 1970.), bio je hospitalizovan na dve nedelje u februaru, zbog infekcije urinarnog trakta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Pre nego što mu je dijagnostikovan tumor debelog creva, tokom 2019. godine bio je smešten u bolnicu u Parizu, a zatim je prebačen u Sao Paolu zbog kamena u bubregu, koji je potom izvađen.

Legendarni igrač je 2014. godine bio na intezivnoj nezi zbog infekcije urinarnog trakta, a zatim je morao da se podvrgne dijalizi levog bubrega, pošto mu je 70-ih godina prošlog veka odstranjen desni bubreg posle povrede.

Tokom svojih poslednjih javnih nastupa kretao se pomoću hodalice, zbog problema sa kukovima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

To će biti dobar fudbal: Sastaju se Brazil i Argentina
fudbal

U junu

20.04.2022. 11:19

To će biti dobar fudbal: Sastaju se Brazil i Argentina

Fudbalske reprezentacije Brazila i Argentine odigraće prijateljsku utakmicu 11. juna u Melburnu, saopštio je ministar sporta u vladi savezne države Viktorije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve